Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

84Bit remiksirali stvar “Take Me Back” Michaela Graya

Stvar je upravo objavljena a dečke smo pitali kako je došlo do te suradnje te kako provode ljeto

  • Mixmag Adria I Foto: 84Bit press
  • 31 July 2020

Danas, 31. srpnja, objavljen je remiks stvari “Take Me Back” Michaela Graya, koji potpisuje producentski dvojac 84Bit. Čuli smo se s Nikolom i Milošem koji su nam otkrili kako je došlo do suradnje s tim britanskim DJ-em i producentom, inače dijelom dvojca Full Intention, kako je nastao remiks a pitali smo i ih kakva je situacija s gažama ovo ljeto.

“Take Me Back” možete poslušati i nabaviti ovdje a intervju pročitajte u nastavku.

m: Kako je došlo do toga da radite remiks za Michaela Graya? On je pristupio vama ili vi njemu?

84Bit: Surađivali smo sa Michaelom prije dvije godine, kad su nam Full Intention uradili remiks za jednu stvar, nakon čega smo se upoznali u Amsterdamu na Traxource partyu. Michael nosi sjajnu energiju, vrlo je jednostavan i veliki je profesionalac. Pitali smo ga da nam pošalje stemove za remiks, što je on uradio istog dana. On je jedan izuzetan lik, veliki gospodin i ogromna je čast sarađivati s njim.

m: Koliko dugo je trajao rad na remiksu? Koje alate se koristili?

84Bit: Sa remiksom smo krenuli negdje oko Nove godine i brzo smo završili sve glavne elemente. Pošto imamo masu posla i gomilu projekata na čekanju, ostavili smo ideju da malo 'sazri', pa smo odradili finese i to je bilo to. U suštini, sam proces nam nikada ne traje dugo, ali volimo da testiramo stvari na različitom zvuku, u klubovima, u kolima, na telefonima, u slušalicama... Svu mjuzu trenutno radimo u Abletonu.

m: Koliko je izazovno raditi remiks za nekog tko je “veliko ime”? Je li onda i trema malo veća? Je li inače, po vama, lakše raditi svoju stvar ili remiks za nečiju tuđu stvar?

84Bit: Nema treme, to je odavno prevaziđeno, ali ima gomilu uzbuđenja uvijek kada se radi za velike artiste. To bude onaj pozitivan boost i preplavljenost emocijama, što je negdje i srž svega - uživanje u momentima. Najlakše se radi kad stvar 'sjedne' na prvu :) Nebitno da li je remiks ili original mada, u momentima manjka inspiracije, lakše je odraditi remiks jer dobiješ temu koja već nosi neku ideju...

m: Je li čuo vašu verziju? Koji su mu dojmovi?

84Bit: Michael se oduševio, jako mu se dopao nas remiks i to ne krije... Baš nam je javio juče da mu je Defected diva Sam Divine javila kako joj se jako sviđa remix. To su cool stvari za čuti jer su ti ljudi u vrhu muzičke industrije i lijepo je imati iskrenu podršku s njihove strane.

m: Kako provodite ljeto, ima li gaža?

84Bit: Da, zgaženi smo od gaža, haha! Ima, ali mnoooogo manje nego što je to običaj ljeti, kada pored rezidentura u Crnoj Gori budemo i po festivalima, ljetnjim barovima, regionu... No, proće i ovo, pa će biti slađe rejvati ;)

Next Page
Loading...
Loading...