Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Besplatno usavršite svoje DJ vještine s našom najboljom DJicom – Insolate

Jedinstveno digitalno video iskustvo koje donosi Mastercardova iskustvena platforma priceless.com besplatno je za sve korisnike Mastercard® kartica u svijetu

  • Mixmag Adria I Foto: Domagoj Oklopčić i press
  • 27 November 2020

Iako je potrebno puno koraka da biste postali dobar DJ elektronske glazbe, od nekih osnova se mora krenuti. Internet je pun raznih online tutorijala u kojima se mogu naći razni savjeti i trikovi za svladavanje playera i miksera, no, kako biti siguran da učite na ispravan način, odnosno da savjeti i potrebne informacije dolaze iz pravog, kvalitetnog izvora? Rješenje tog problema nude platforma priceless.com i Mastercardova ambasadorica Sunčica Barišić poznatija kao Insolate, koja će upravo kroz tu stranicu sa svim zainteresiranima podijeliti svoje znanje o DJ trikovima koji se mogu probati kod kuće. Prvi u nizu video tutorijala koji će biti ponuđen svim zainteresiranima zove se “A beginner’s guide to DJing”, a korisnici Mastercard® kartica moći će ga preuzeti besplatno na priceless.com. Tijekom prvog dijela korisnici će dobiti uvod u opremu poput CDJ-a, miksera i monitora, naučiti tehniku beat-matchinga i otkriti što DJ-i zapravo rade sa svim tipkama na opremi, a sve iz provjerenog izvora. Naime, kao prava snaga hrvatske techno scene, Insolate je već više od 20 godina prisutna na sceni kao DJ-ica i producentica. Iza sebe ima više od 300 pjesama, od kojih je mnoge snimila za velike etikete elektronske glazbe kao što su Deeply Rooted, Machine, Modularz i Suara, a ove je godine izdala i prvi album. Poznata i kao producentica, odnosno organizatorica evenata, Insolate je pokrenula i vlastiti vinyl label u Osijeku, a ove godine osnovala je i PR agenciju za elektronska izdanja. Dobitnica je i brojnih Ambasador nagrada a svojom je glazbom obišla cijeli svijet - samo u protekloj godini odradila je više od 70 svirki, od najpoznatijih klubova, kakvi su kultni berlinski Berghain, pariški Rex ili Unter u New Yorku, do festivala poput Dimensionsa i Exita.

Insolate je sudjelovala i u ovogodišnjem izdanju Mastercardovog projekta 1U4 MILIJUNA kroz koji je bila dio i Leadership Akademije, s ciljem razvoja strategije rasta poslovanja u 2021. godini. Upravo kao rezultat te Leadership Akademije, Sunčica je uz Mastercardovu pomoć razvila i ponudila prvi regionalni online masterclass u glazbenoj produkciji.

Što nam je Sunčica rekla o suradnji s Mastercardom pročitajte u nastavku: “Suradnja s Mastercardom se rodila nakon završetka projekta 1U4 MILIJUNA na kojem sam sudjelovala ove godine. Oni su poželjeli u svoju selekciju na priceless.com uključiti neka nova digitalna iskustva i tako se rodila ideja kako bi upravo mene mogli uključiti da svojim sadašnjim i budućim korisnicama pripremim serijal materijala o osnovama DJ-inga. Prvi nastavak “A beginner's guide to DJing” dat će odgovor svima koji se prvi put susreću s miksanjem: što mi to radimo sa svim tim gumbićima, koju opremu koristimo, kako ju spojiti, koje su funkcije playera i mixete te, na kraju, kako beat-matchati! Ovaj nastavak je namijenjen početnicima, a u sljedećim nastavcima ćemo uključiti gramofone te čak i eksternu mašinu, tako da će i oni koji nešto već znaju moći ponešto naučiti. Drago mi je što sam uključena u ovu divnu inicijativu Mastercarda kako bi se proširila elektronska kultura i znanje o mixanju i produkciji”, poručila je Insolate za Mixmag.

Nešto više o samoj platformi priceless.com

Globalna platforma Priceless Cities (priceless.com) dio koje je od 2017. godine i hrvatsko izdanje Priceless Croatia, transformirala se iz iskustvene stranice prepune neponovljivih turističkih ponuda u jedinstvenu paletu neprocjenjivih virtualnih doživljaja dostupnih svima – iz udobnosti vlastitog doma. Naime, s obzirom da se u posljednjih mjeseci svijet iz temelja promijenio – teže je putovati, onemogućeno je prelaženje granica, društvena okupljanja su ograničena, a stvari koje su bile uobičajeni dio života, danas su neizvedive - postalo je jasno kako su važnost brige za sebe i druge, povezivanje, međuljudska solidarnost, ali i stjecanje novih znanja i iskustava u ovim drukčijim vremenima, postali neprocjenjivi. Tako se kroz priceless.com digitalna iskustva, korisnici Mastercard® kartica mogu povezati i uživati s članovima obitelji i prijateljima od kojih su privremeno odvojeni dok, istovremeno, Priceless Cities pruža podršku malim poduzetnicima da podijele svoje poslovne vizije. Otvorena je mogućnost live-streaminga, video-chatova, online tečajeva ili virtualnih tura, ukratko – omogućena su besplatna, neprocjenjiva i pritom djeljiva iskustva, dostupna u preko 90 zemalja u svijetu. Hrvatska je jedna od prvih zemalja uključenih u Priceless Cities program koja je kreirala digitalna iskustva i ponudila ih globalno na platformi priceless.com.

Osim već spomenutog video tutorijala “A beginner’s guide to DJing” kojeg možete uz registraciju svoje Mastercard kartice besplatno preuzeti klikom na priceless.com, i dalje pratite platformu za nove nastavke serijala s Insolate koji uskoro stižu online.

Next Page
Loading...
Loading...