Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

David Morales: ''Hrvatska mi je prirasla srcu''

David Morales o novom albumu, labelu, sceni nakon pandemije, vježbanju itd

  • Arsen Pavešić | Foto: Facebook
  • 18 October 2021

Legendarni house DJ i producent David Morales, nedavno je objavio novi singl ''The Feels'', na kojem su mu se priključili Mr.V, DJ Rae i Scott Paynter. Morales s ovim singlom najavljuje skorašnji izlazak album ''Life Is A Song'' kojeg će objaviti, 22. siječnja, na svojoj etiketi Diridim...

M: Davide, dobrodošao na Mixmag Adriju! Idemo odmah na najvažnije vijesti - u siječnju objavljuješ novi album! Iako su brojni portali prenijeli vijest kako je to tvoj prvi album od ''Changesa'' iz 20212., to zapravo nije posve točno, budući da su proteklih godina izlazili tvoji albumi pod raznim imenima (Red Zone, Brooklyn Friends, Parkside Ave, itd.) Kakav je ovaj nadolazeći album i po čemu je drukčiji?

D: Tijekom pandemije sam napisao i producirao jako puno glazbe. Od cjelokupnog materijala, odlučio sam objaviti 30 novih djela, no na albumu ''Life Is A Song'' koji izlazi u siječnju, naći će ih se samo pola, dok ću drugu polovicu ostaviti za 2023. To je pravo glazbeno putovanje... Ali nema instrumentala, sve su pjesme i, pritom, sam imao zadovoljstvo raditi s vrhunskim glazbenicima, među kojima ima i poznatih, ali i novih imena...

M: I tvoja izdavačka kuća Diridim odlično napreduje. Kako si zadovoljan s dosadašnjim radom?

D: Jako sam zadovoljan! Diridim sam pokrenuo, prije svega, kako bih imao slobodu izdavati svoju glazbu, ali i kako bih pomogao novim producentima, na početku njihovih karijera. Pritom, kod Diridima nije zadan neki određeni glazbeni okvir. Osobno volim različite vrste glazbe, tako da su vrata otvorena svima.

M: Bio si među onima koji su se relativno brzo prilagodili okolnostima pandemije, prebacio si se na online nastupe i pokrenuo popularan livestream DJ serijal. Osim toga si bio i vrlo produktivan, ali kakvo je tvoje mišljenje o dugoročnim posljedicama pandemije na glazbenu industriji i DJ kulturu?

D: Pa neke stvari su se već promijenile. Pandemija je ljudima pružila puno vremena za razmišljanje o životu. Primjerice, glazba se ponovno počela cijeniti, a mislim da će tako biti i s clubbingom, kad jednom svi prihvate činjenicu da postoje neka nova pravila kojima se moraju prilagoditi.

M: Još od vremena tvojih legendarnih nastupa u Aurori, stekao si poseban status u Hrvatskoj. Možeš li izdvojiti još neka mjesta gdje si ostvario sličan odnos s publikom?

D: Hrvatska mi je jako prirasla srcu. Iskustvo prve svirke u Aurori prije 20-ak godina, pamtit ću zauvijek. Već sam tad govorio nekim svojim prijateljima kako će Hrvatska sigurno postati nova svjetska destinacija za zabavu. Nešto slično sam još doživio samo u Grčkoj, Italiji i Japanu.

M: Kako uspijevaš ostati u formi? Koja je tvoja tajna?

D: Rock & Roll baby!!! Redovito vježbam, zdravo se hranim i normalno spavam...

Next Page
Loading...
Loading...