Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Devet fotografija koje pokazuju duh zajedništva kroz rejv

Nova knjiga Cheyenne Clementi i Valentine Morandi dokumentira free-party rejvere koji putuju Europom i posjećuju Teknival party

  • Mixmag
  • 9 November 2023

'Never Alone 1997-2004, Raving In Europe', nova je foto knjiga koja dokumentira ilegalne rejvove diljem Marseillea, Lisabona i Praga. Prateći skupinu free-party rejvera, Cheyenne Clementi i Valentina Morandi svojim objektivom pokazuju duh zajedništva unutar rejv scene u njegovom najčišćem obliku.

Na 226 stranica, ovaj par milanskih fotografa bilježi europska putovanja i bučni Teknival party. Knjiga će biti objavljena 25. studenog u nakladi Union Editions. Provjerite neke dijelove knjige u nastavku...

Dan je, više-manje vrijeme ručka. Jučer smo išli u centar dijeliti letke s infolinijom za party iduće subote i kupili smo hranu.

S nekoliko paleta i pola željeznih vrata napravili smo ploču koja savršeno funkcionira. Ako budemo imali sreće, u kamionu je još ostalo alkohola od prošlog partyja. Kasno je poslijepodne. Zaustavljeni smo kod Autogrilla čekajući kamione koji su se usput izgubili. Blizu smo Marseillea, ali idemo prema Lisabonu.

Parkirali smo blizu ulazne trake Autogrilla, kako bi nas izdaleka vidjeli i ušli bez komplikacija. U međuvremenu se odmaramo, koristimo pauzu i kuhamo vodu za tjesteninu.

Svanulo je. Nakon Teknivala u Pragu zaustavili smo se kraj rijeke: prohladno je i ima dovoljno vode za kupanje i pranje rublja. Boje na nebu toliko su bogate nijansama da su prekrasne čak i u crno-bijeloj verziji. Atmosfera je nježna i opuštena. Nježni glazbeni soundtrack izlazi iz zvučnika nekog kamiona, uljuljkujući me na počinak.

Zalazak je sunca. Sunce se spušta iza zida od crateova, oduzimajući drugi dan ovog slavlja. Stošci polako počinju poprimati oblik i njihov frenetični ples izranja u praznini kako minute prolaze.

Upalimo pilot svjetla vatrenog showa kako bismo bili spremni za spektakl čim padne mrak. Možda je to samo splet energija, mjesta i odnosa, gdje se sjećanje i iskustvo udvostručuju, zbunjujući jedno drugo i zamagljuju sjećanja.

'Never Alone 1997-2004, Raving in Europe' naručite OVDJE.

Next Page
Loading...
Loading...