Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

Eco-friendly make up

Donosimo pregled nekih brendova čija je dekorativna kozmetika napravljena od prirodnih sastojaka, nije testirana na životinjama i dolazi u biorazgradivom pakiranju

  • Roberta Novosel I Foto: Instagram
  • 16 October 2019

Make up industrija je sve nametljivija, nudi toliko proizvoda kao nužnih za ljepotu, no je li nam to doista sve potrebno? Većina njih sadrži sastojke koji su zapravo štetni za našu kožu a da nismo toga ni svjesni. Možda niste ni razmišljali o tome, ali postoji mnogo proizvoda koji su napravljeni od prirodnih sastojaka, nisu testirani na životinjama i pakirani su u materijale koji su razgradivi. Donosimo vam nekoliko make up brendova o kojima možete promisliti i možda ih uvesti u svoju beauty rutinu te na taj način sačuvati planet, ali i svoju kožu.

Axiology

Axiology svoju šminku radi od, u potpunosti, prirodnih sastojaka, od kojih su najčešće ulje avokada, kokosovo ulje i ulje od naranče. Ruževe koje prodaju pakiraju u aluminijske tube koje se mogu reciklirati, a ono što ih izdvaja od ostalih je da dio svoga profita doniraju u razne udruge.

Dirty Hippie

Ovaj brend za izradu svoje šminke ima posebnu politiku, a to je da sastojke koje koriste kako bi njihovi proizvodi bili prirodni, kupuju od lokalnih uzgajivača ili ih pak sami uzgajaju. Pakiranja labela, sunčanih krema i dezodoransa izrađena su od recikliranog papira, a za samu izradu koriste solarnu energiju. Uključeni su i u razne humanitarne akcije i projekte koji se bave zaštitom životinja, oboljelima od raka te spriječavanjem samoubojstava. Sve se može kad se hoće.

Eco Minerals

Osim što nude 100% prirodne i veganske make up proizvode, nude i mogućnost ponovnog punjenja bronzera i rumenila. Dostava proizvoda vrši se tako što se sve pakira u biorazgradive vrećice koje se mogu ponovno koristiti ili jednostavno reciklirati. Sva pakiranja su minimalistička kako bi se koristilo što manje štetnih tvari.

Antonym

Antonym svoja sjenila za oči, rumenila i kistove pakira u bambus, a šminka je u potpunosti od veganskih sastojaka i nije testirana na životinjama. Pakiranje je, kao i kod većine zero waste proizvoda, bazirana na papiru. Ako ste u potrazi za eco friendly, ali lijepo dizajniranom šminkom, ovo je definitivno izbor za vas jer im make up izgleda doista slatko i pomalo vintage zbog tog “drvenog” izgleda.

Lovett Sundries

Oni su se pobrinuli da su im labela pakirana u reciklirane kutijice koje uz to i izgledaju praktično i fora, za razliku od klasičnih labela. Ne sadrže nikakve štetne sastojke, glavni sastojci su kokosovo ulje, maslac od kakaa, jojobino ulje, a možete odabrati i između mirisa poput peperminta i lavande.

Kjaer Weis

Zasad još nisu u potpunosti svoje proizvode prebacili na zero waste, ali to čine polako ali sigurno. Za svoje ruževe za usne odlučili su izraditi tubice od bambusa, a kako ne biste nakon svakog potrošenog proizvoda kupovali novi, ovaj možete samo zamijeniti odnosno ponovno napuniti. Njihova šminka sadrži samo prirodne sastojke i nije testirana na životinjama. Inače, ovo je jedan od malo luksuznijih brendova, a njihova kvaliteta obećava i postojanost.

Load the next article
Loading...
Loading...