Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Nova fotoknjiga dokumentira živopisnu europsku free party scenu 90-ih

Fotograf Mattia Zoppellaro odaje počast plesnim podijima, soundsystemu i frizurama koji su utjelovili rave kulturu

  • Megan Townsend
  • 12 October 2021

Nova fotoknjiga talijanskog fotografa Mattie Zoppellara dokumentira divlji i čudesni svijet europske free party scene 90 -ih. Knjiga se zove “Dirty Dancing”, objavili su je elektronička izdavačka kuća Klasse Wrecks sa sjedištem u Velikoj Britaniji/Hong Kongu i dizajnerski studio We Make It, a bavi se uzbudljivom ilegalnom rave scenom u gradovima poput Londona, Milana, Barcelone, Torina, Graza i Bologne.

Pročitajte i ovo: Izlazi nova fotoknjiga o rejvu iz 2000-ih

Zoppellaro je snimao fotografije između 1997. i 2005. godine, dok je putovao po cijelom kontinentu s konvojem polomljenih starih kombija, masivnim soundsystemima i velikom obiteljskom mrežom rejvera. Fotograf svoju ljubav prema plesnoj glazbi i rejvu pripisuje svojim “jedinstvenim i intimnim pristupom životima free party kolektiva i svima i svemu što su usput dotakli”.
Zoppellaro se specijalizirao za reportažnu i portretnu fotografiju za klijente poput The Rolling Stonea, Fendija, Vanity Faira, Jeepa, Christiana Louboutina i The Financial Timesa.

Sumirajući svoje osjećaje o knjizi, Zoppellaro je rekao: “Ja nisam pisac, jedini način da izrazim svoja osjećanja u vezi s ovim projektom je isječak dijaloga iz filma “Shanghai Gesture” iz 1941. godine Jozefa Von Sternberga, kada je Gene Tierney , opisujući ljigavu kockarnicu/bordel rekao: 'Miriše tako nevjerojatno zlo! Nisam mislio da takvo mjesto postoji osim u mojoj vlastitoj mašti. Ima užasnu bliskost kao san koji se napola pamti. Ovdje se može dogoditi bilo što, bilo kad trenutak.'” Kako bi dodatno odali počast godinama ravea, Dirty Dancing ima cover nalik na 12 -inčnu vinilnu ploču.

Dirty Dancing izlazi 5. studenog, knjigu možete naručiti OVDJE.

Next Page
Loading...
Loading...