Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Fresh: Iva Lorens

Predstavljamo mladu pjevačicu i autoricu čija je glazba kombinacija popa, r’n’b-a, elektronike i emotivnih tekstova

  • Jovana Radovanović | Foto: Goran Popovski
  • 5 May 2023

Iva Mišović, koja se predstavlja umetničkim imenom Iva Lorens, osvojila je domaću scenu za vrlo kratko vreme. Bivša voditeljka MTV Adrije je u prethodnih nekoliko meseci objavila više spotova, među kojima su oni za pesme Svitanje“, “Tenzija“, “Udarci” i “Zima“. Upoznajte Ivu Lorens!

Iva Lorens objavila je nedavno objavila svoj prvi studijski album “Svitanje” na kome se nalazi ukupno deset pesama. Na pitanje kako pristupa kreiranju albuma, Iva je odgovorila: “Znala sam kojim temama hoću da se bavim, prvih 5 pesama sam napravila za dve nedelje na Zlatiboru na selu, ostalih pet su se desile tokom raznih promena i dešavanja. Obično krećem od teksta sa melodijom koju čujem već u glavi, često mi se desi da samo čujem pesmu. Imam jedno pravilo - a to je da ono što mi se vrti i glavi danima kad smislim onda sednem i uradim tu pesmu, inače ih ima milion koje nisu stigle do tog stadijuma.”

Za Ivu je vizuelni aspekat jako važan u muzici, iako smatra i da je zapravo svaki aspekat podjednako važan: “Muzika jeste moj glavni način izražavanja ali desi se često da kao što čujem pesmu u glavi tako i vidim spot. Ono što najviše volim jeste što zaista imam divne ljude oko sebe s kojima saradjujem vizuelno bez kojih ja ne bih postojala i uvek kažem 'taj kome je to struka, zna najbolje'; tako da se nekad samo prepustim ali rećiće vam i oni da kad se prepustim i dalje znači da sedim pored kao desna ruka. Volim da učestvujem.”

Moloko, Depeche Mode, Nirvana su bendovi kojima se Iva uvek vraća jer je uz njih odrasla. Tu su još i Kate Bush, Rosalia, Lorde, Fleetwood Mac – posebna grupa ženskih producenata: “Studio je moj dom, ja jako volim studio tu se ispraznim i napunim. Ali taj momenat kad neko peva s tobom tvoje pesme na bini je bas neprevaziđen.” Iva se vodi unutrašnjim osećajem i trenutkom – pa tako bira i saradnike, mesta za nastup, ali i ostale stvari u životu: “Imam još svasta da izbacim iz sebe, biće još stvari i puno nastupa. “

Poslušajte novi album Ive Lorens OVDJE i zapratite njen Instagram.

Next Page
Loading...
Loading...