Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Max Grillo: povratak nakon 20 godina

Razgovaramo sa talijanskim DJ-em i producentom koji je nakon dugogodišnje pauze opet pokrenuo svoju karijeru

  • Mixmag Adria/Promo
  • 29 May 2024

Nakon dva desetljeća pauze, Max Grillo je 2020. opet pokrenuo svoju karijeru. Iako je iza njega bila upsješna karijera, započeta još 1987., u sklopu koje se istaknuo u svijetu undergrounda i housea, zbog obiteljskih obaveza povukao se 2000. U prosincu 2020., Maxova ljubav prema glazbi nagnala ga je da pokrene Max Grillo 2.0., s potpuno transformiranim glazbenim krajolikom, ali sa istom, nepokolebljivom strašću.

m: Počevši od 90-ih, od undergrounda, zatim housea, pa tech housea i techna, kako biste opisali svoj karijerni put?

MG: Opisao bih svoj put kao tračnice po kojima se kreću vlakovi - uvijek paralelno. Barem je tako bilo za mene. Što sam više poznavao i volio glazbu, to sam više tražio žanr koji bi me zadovoljio tijekom DJ setova. U stvari, i danas, kad promislim odakle sam krenuo, koje žanrove sam pratio i koju tehniku imao a što imam sad, u meni izaziva entuzijazam i emocije.

m: Kako biste opisali svoj zvuk u ovom trenutku?

MG: Moj je zvuk mračan, u manjem ključu, u dugom, konstantnom loopu i to je zato što već 20 godina prakticiram Nichiren Daishonin budizam. Kad radim Daimoku, ponavljam Nam Myoho Renge Kyo, što je poput loopa, pa tako volim i puštati glazbu. Tako stvaram konstantan groove.

m: Možete li našim čitateljima opisati svoj set up?

MG: Kad razmišljam o razlogu zašto sam kupio Model Mixer Model 1.4, svakako je jako osobno; bio sam duboko zaljubljen u filter, puno kabela, sve povezano s Xone K2 kontrolerima, F1 native instrumenti za remix, Traktor deckovi, Micro MK3, Boss D 8 Digital Delal Gitar Pedal ... Mnogo, mnogo kablova. Ali ja sam zaljubljen u to.

m: Što biste rekli da je najuzbudljivija stvar u bavljenju elektroničkom glazbom?

MG: Gledajući unatrag, 30 godina, misleći na one poput mene koji su krenuli iz spavaće sobe, od kazeta i vinila, i došli do danas, zadržavajući strast, ljubav prema glazbi ... bavljenje elektronikom nužan je korak rasta i razvoja budućnosti koja neće prestati i doista me zanima kakva će biti njegova evolucija.

m: Kako vam se danas sviđa elektronička glazba?

MG: Ovdje ste me pogodili. Budući da morate znati da imam mnogo prijatelja, producenata, koji su mi pružili priliku da iz prve ruke doživim djelo, posvećenost koja stoji iza stvaranja svake pojedine pjesme. Zato koristim ovu priliku da čestitam svim producentima.

m: Kako biste nedavno predstavili svoj glazbeni stil, u usporedbi s trendovima?

MG: Moj stil. Čak ni ja ga ne mogu definirati, jer volim na licu mjesta stvarati set-listu, ne radim playliste uoči nastupa, vrtim na temelju emocije trenutka. Nekad i ne znam 100 posto pjesmu koju zavrtim, pa dok je slušam, na licu mjesta, u meni se razvija emocija koja dalje definira raspoloženje večeri... To se teško opet može ponoviti.

m: Poznati ste po svojim mikesevima, što biste rekli da je potrebno za izradu najboljeg glazbenog miksa?

MG: Odgovorit ću koristeći budistički izraz. "Kokoro", što znači jedinstvo, sinergija srca i uma. Sve vam je u glavi. U vašem srcu ... i u osnovi svaki DJ koji svira, svaki producent koji pušta pjesmu, izražava dio sebe. Tako je i za mene, bez obzira na BPM, žanr, na činjenicu da nikad ne vrtim samo da bi ekipa plesala, jednostavno radim ono što što se osjeća dobro. Ne bih mogao drugačije.

m: Možete li podijeliti s nama neke od vaših budućih planova?

MG: Unatoč sramežljivosti, strahovima, želja da se izrazim pred javnošću je prisutna. To je vrlo uzbudljivo, puka misao čini da mi se srce uzlupa, međutim vjerujem da je došlo vrijeme da se izvučem iz zone komfora ... i da se vratim na pravi put. 100% upitno.

Next Page
Loading...
Loading...