Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Argy: “Jako je teško pronaći label koji je više od distribucijske platforme; srećom tu je Afterlife”

Argy govori za Mixmag Adriju o svom novom albumu

  • Ela Radić | Foto: Press
  • 2 May 2024

Zovu ga jedinstvenom silom u elektroničkoj glazbi i to nije slučajno. Argy čvrsto drži svoj status hitmakera s izdanjima na Afterlifeu, kao što su 'Tataki,' 'Pantheon,' 'Aria,' ili suradnja na masterpieceu 'Higher Power'. Od svoje 20. godine vrti u Panorama Baru, a imao je rezidencije na Ibizi u klubovima kao što su Amnesia, DC10, Hiibiza, Destino i Pacha; dok je u svojoj zemlji, njegova godišnja rezidencija u Moni Mykonosu jedno je od najposjećenijih partyja na otoku. Argyjev album 2021 'The Interior Journey' na Renaissance Records, zajedno s vrlo priznatim remiksima koji su iz njega izašli, smatraju se modernim plesnom glazbenom remek -djelom, a nedavno objavljeni “New World”, očigledno prati taj put. Kako je album nastao, koliko mu znači podrška Afterlifea te koji su mu planovi za ovo ljeto, otkrio je u ekskluzivnom intervjuu za Mixmag Adriju.

m: Nedavno si objavio album “New World”. Kako bi ga opisao?

A: “New World” je dopuštenje za istraživanje nezamislivog, prikazivanje iracionalnih slika nesvjesnih i raspuštanje koncepcijske granice uobičajenih očekivanja.

m: Koliko ti je trebalo da ga snimiš?

A: Čitav projekt trajao je oko dvije godine, jer sadrži starije i novije pjesme. Bilo je više pjesama, ali nisu upale u album, jer nisam osjećao da ljudi reagiraju na njih dok sam ih testirao na turneji. Poštujem vrijeme ljudi, pa sam svjestan da ih ne treba okupirati s nepotrebnim materijalom.

m: Možeš li za naše čitatelje opisati uobičajeni način na koji stvaraš glazbu?

A: Najveća promjena u mom kreativnom procesu je u tome što sam prestao raditi na verzijama od 5-6 minuta. Cilj mi je napraviti sjajnu verziju od 2 minute, a ako to ne uspije, pjesma po meni nema smisla. Jednom kad je to složeno, dodajem intro i outro za produžene verzije.

m: Album je izašao na Afterlifeu, s njima vrlo uspješno surađuješ već dugo. Što bi rekao, koliko je važno da umjetnik ima dobar label iza sebe? Koliko je uopće teško naći jedan takav label?

A: Jako je teško pronaći label koji je više od distribucijske platforme. A Afterlife čini puno više za artista, zbog čega mi je pomalo besmisleno izdavati na drugim labelima. Oni su revolucionirali kako radite i gradite album, kao i kako radite A&R za pjesme. To je velika inspiracija za mene osobno.

m: Kakvu glazbu, osim housa, slušaš? Kakva te glazba inspirira?

A: Obožavam jazz, country, R&B, ali ovih dana me dosta fasciniraju brandovi. Može me zaintrigirati i uzbudiit kako je neki brend nešto predstavio pa čka i ako mi se sama glazba ne sviša baš. Divim se ljudima koji imaju osjećaj za estetiku, etos i jasne strategije brenda.

m: Kako bi opisao svoj trenutni sound?

A: Umjetnik kao mistični putnik, mađioničar, kao onaj koji ulazi u svijet koji drugi ne vide, a zatim se vraća da im priča o tome.

m: Što misliš o elektroničkoj glazbi ovih dana?

A: Prekrasan nered, zar ne? Sve se miješa sa svime, a pod žanrovi postaju manje važni. Ja sve zovem EDM. Sebe svakako ne bih "melodic techno" artistom.

m: Možeš li podijeliti s nama neke svoje planove za ovo ljeto?

A: Kao i svako ljeto, turneja je prioritet; imate nastupe u sredini tjedna koje turneju čine još složenijom. Uostalom, i ne možete puno raditi tih mjeseci, osim pokušati ostati zdravi i održati dobru razinu izvedbe na nastupima.

Next Page
Loading...
Loading...