Menu
Home Novosti Menu
Glazba

DJ Deep: “Pokušavam na DJ-ing gledati kao na životni poziv”

Naša suradnica Jovana Radovanović razgovarala je sa DJ-em i vlasnikom labela Deeply Rooted, uoči njegovog nastupa u beogradskom Karmacoma klubu

  • Jovana Radovanović | Foto: Press
  • 28 March 2024

Ove subote u beogradskom klubu Karmacoma gostovaće DJ Deep, vlasnik labela Deeply Rooted. Poznat po svojim house i techno setovima, rigoroznoj praksi svakodnevnog posećivanja prodavnica ploča i kopanja muzike, DJ Deep ime koje svi doživljavaju ozbiljno, što govore i njegova izdanja za Tresor, L.I.E.S, Truants, Rekids. Razgovarali smo sa DJ Deepom povodom njegovog novog gostovanja u Beogradu.

m: Koji DJ nastup ti je do sada bio najzanimljiviji?

D: Pa, pokušavam da gledam na DJ-ing kao na životni poziv, kao poziv gde imam priliku da delim muziku koju volim sa ljudima. Uvek učim kroz reakcije ljudi, kao iz suočavanja sa bilo kojim tehničkim problemom koji se ponekad desi. Trudim se da ovo posmatram kao jedno putovanje, i kao i u svakoj umetničkoj karijeri, postoje neki magični trenuci, a ponekad i oni manje inspirativni. Mislim da sam naučio da je ono što dobijete iz tih treunutaka je da još bolje prenesete svoju strast i to je zaista važno. Zato mi je svaka svirka zanimljiva i inspirativna. Prošlog leta sam puštao muziku na Lovefest-u što je bio jedan emotivan i inspirativan trenutak za mene.

m: Da li set pripremaš unapred ili voliš da reaguješ na raspoloženje publike?

D: I jedno i drugo! Pokušavam da se pripremim na način na koji mogu da pristupim svojim numerama i pesmama na najbolji mogući način tokom setova, ali takođe dozvoljavam vibracijama i reakcijama ljudi da me vode. Na primer, pre 2 nedelje svirao sam u Panorama baru u nedelju uveče, i nakon dva sata u mom setu, zaista sam mislio da treba da pustim neke klasike (disko), činilo mi se da je to bilo dobro, ali bio je mali izazov da to uradim u 21h30. Nastavio sam i pustio svoj edit pesme, koju sam uradio veče pre toga u NYCC i to se ispostavilo kao dobra odluka. Svi su uživali.

m: Kako je došlo do tvog umetničkog imena DJ Deep?

D: Reč je o stvari Vincent Floyda koji se zove “I’m so Deep“, obožavam tu stvar. Laurent Garnier mi je prvi pružio priliku da nastupam kao DJ i tada sam koristio pseudonim DJ Cyril, ali me je DJ agencija zamolila da izaberem neko ime koje je lakše za izgovor i tako je nastao DJ Deep.

m: Kako si počeo da se baviš DJ-ingom?

m: Počeo sam kasnih 80-ih, sakupljao sam muziku i postao prijatelj sa Laurentom Garnierom koji mi je dao prvu priliku da puštam u jednom gej klubu La Luna rue Keller u Parizu. Ubrzo mi je ljubazno ponudio da budem rezident na njegovim Zoo žurkama u drugom legendarnom klubu u Parizu zvanom Le Palace, a nakon toga je započeo legendarne Wake up žurke u Rex klubu gde sam se proslavio.

m: Da li imaš neku omiljenu stvar koju puštaš na setovima?

D: Posle 30 godina DJ-inga naravno da imaš nekoliko omiljenih stvari. Ali čuti kako kako Ron Trent pušta “Let the music use you“ Frenkiea Knucklesa je bilo baš inspirativno.

m: Klubovi ili festivali? Gde više voliš da puštaš?

D: Obe lokacije su mi zanimljive sve dok imam direktnu vezu sa publikom. Na primer – Lovefest prošlog leta je bio jedan veliki festival gde sam se osećao veoma intimno tokom završnog seta, kao da sam u malom klubu sa svojim prijateljima, iako se sve dešavalo na otvorenom u prelepom parku.

m: Budući planovi?

D: U planu je album koji će izaći za Laurent Garnierov Cod3 QR lejbel, kao i EP na Traumerovom Gettraum lejblu u Aprilu/Maju ....

m: Poruka za naše čitaoce...

D: Nastavite da kopate i uživajte u muzici koja pokreće vaše telo i dušu...

Next Page
Loading...
Loading...