Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Koven: 'Nastup u Hrvatskoj jedan nam je od omiljenih ove godine!'

Razgovarali smo s elektroničkim duom o ljetnim gigovima, planovima oko novog albuma te stanju Drum & Bass glazbe u svijetu trenutno

  • Ela Radić | Foto: Press
  • 17 July 2023

Elektronički duo KOVEN pioniri su cinematic bass glazbe, s generiranim milijunima globalnih streamova, velikoj pokrivenost na televiziji, reklamama i igrama. Popularne pjesme kao što su Getaway, Lions, About Me, Gold i Never Have I Ever Felt This, prikupile su preko 74 milijuna streamova na Spotifyju. Max Rowat i vokalistica Katie Boyle, koji čine Koven, poznati su po svojoj neumoljivoj inovativnosti, kao i umijećem razvoja unutar glazbenog krajolika koji se neprestano mijenja, isporučujući nepokolebljiv niz revolucionarnih pjesama koje spajaju žanrove, prkose očekivanjima i osvajaju publiku.

Koven imaju i novi singl 'The Outlines', u suradnji s Circadianom (jedna polovica The Prototypesa), a pred njima je i čitav niz ljetnih nastupa, od Europe, preko Amerike, Australije i Novog Zelanda, uključujući Tomorrowland i Let It Roll Festival. Nedavno su nastupili i u Tisnom, u sklopu festivala Hospitality on the Beach, pa smo tom prilikom malo porazgovarali s Katie.

m: Uživate u radnom ljetu, jeste li uzbuđeni? Što sve publika može očekivati?

K: Jako smo uzbuđeni! Istovremeno je i čudan osjećaj, jer varira raspoloženje. U jednom trenutku sam (Katie) prestravljena da neću imati dobar nastup i da show neće biti dovoljno dobar, a u sljedećem trenutku mi se vrti u glavi od uzbuđenja. Pokušavam se sada više usredotočiti na ovo dobru stranu, na uživanje, kako bih uklonila dio stresa i pritiska. Što se tiče onoga što možete očekivati - puno, puno energije, malo naše nove glazbe i tona nove glazbe od izvođača koje volimo.

m: U sklopu turneje nastupali ste i na Hospitality on the Beach, u Tisnom u Hrvatskoj. Kako je bilo, kako vam se svidjela naša obala, publika i općenito atmosfera na nastupu?

K: Bilo je ludo! Bili smo u Hrvatskoj već jednom, zbog snimanja glazbenog videa, pa sam znala da će biti fantastično, ali imati nastup tamo bilo je potpuno novo iskustvo. Svirati na prekrasnim lokacijama uvijek je takva magija, a publika je imala toliko električne energije. Bio je to jedan od mojih omiljenih nastupa ove godine.

m: Kad smo kod svirki, biste li s našim čitateljima podijelili koja je najbolja svirka koju ste ikada imali, koju smatrate ‘onom za pamćenje’?

K: Beats for love, Mainstage 2019. To nam je promijenilo karijere. Osvojili smo publiku i oni nas. Češka je bila prva zemlja u kojoj smo bili headlineri, i sve se dogodilo u tom jednom nastupu. I ove godine se vraćamo tamo, prvi put od onda!

m: Volite li više festivalske/open air ili klupske nastupe?

K: Festivale, sezona festivala mi je najdraža. Energija je samo drugačija, pogledi su slikovitiji i idete u krevet u razumnije sate, haha.

m: Također, što više volite - vrijeme u studiju ili svirke uživo? Tijekom COVID-a to ste vrijeme iskoristili za kreativnost u studiju (Higher Ground, na primjer), no jesu li vam svirke ipak nešto posebnije?

K: Koliko god volimo objavljivati i stvarati glazbu, u konačnici, barem što se mene tiče, mi izdajemo glazbu kako bismo imali nastupe. Tada pjesme stvarno ožive pa mi je to definitivno najdraže vrijeme. I iako Max ne može doći na mnoge nastupe jer ne može putovati avionom, na one na koje može doći, apsolutno uživa u energiji i vidi koliko publika reagira na glazbu koju stvaramo.

m: Kako biste opisali trenutnu poziciju Drum & Bassa na sceni elektronske glazbe?

K: Nevjerojatno je jak! Možda i najjači već duže vrijeme jer je globalno jak, a ne samo u jednom dijelu svijeta.

m: Možete li podijeliti neke planove za buduća izdanja?

K: Sve što možemo reći je da je prošlo gotovo tri godine od našeg posljednjeg albuma, a iako smo od tada objavili singlove i EP-ove, možda je vrijeme za album broj 2.

Next Page
Loading...
Loading...