Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Malandra Jr.: 'Glad je ono što te tjera naprijed'

Glazbenik za Mixmag Adriju govori o svom glazbenom putu, inspiraciji i planovima za budućnost

  • Mixmag Adria | Foto: Press
  • 20 September 2023

Malandra Jr. je u posljednje vrijeme u dobroj formi. Njegova cjeloživotna posvećenost glazbi dovela je do toga da svoj svestrani zvuk dovede do izdavačkih kuća kao što su Diynamic, SCI+TEC, Stil Vor Talent i nedavno Renaissance Records. Hipnotičke i emotivne melodije techna izgrađene na inteligentno uređenoj atmosferi i melodijama koje samo Malandra može uhvatiti. Nakon izdanja 'Shock To The Beat' i 'No Brains EP' planira povratak live setovima i, kako kaže, putuje gdje god treba da prenese svoj zvuk. A evo što kaže za Mixmag Adriju...

m: Gdje je za tebe sve glazbeno počelo? Koja su ti prva sjećanja; primjerice, sjećaš li se kako je izgledao tvoj prvi setup?

M: Sve je krenulo od moje kuće, i to prvo kod djeda i bake, a potom i u kući pradjeda i prabake. Meni je kao djetetu glazba bila čak pomalo i nametnuta... Zahvaljujem onima koji su mi je nametnuli nametnuli. Moj prvi setup sastojao se od klavira i očevog saksofona.

m: Zanimljiva je tvoja pozadina s klasičnom glazbom; bi li potaknuo mlade umjetnike da također istraže ovaj svijet prije nego što uđu u svijet elektroničke glazbe?

M: Apsolutno da! Osobno smatram da je DJ s klasičnom pozadinom dodana vrijednost, pogotovo kad je riječ o sredinama u kojima se tek školovani izvođači smatraju glazbenicima. Ali, u stvarnosti - mi smo novi glazbenici! Oni su samo izvođači. Proučavanje glazbe pomaže mašti, možda pomaže da se ne zaustavi, put je malo jasniji.

m: U Italiji postoji toliko bogata glazbena kultura, kako je bilo svjedočiti tome i biti dio toga kroz godine? Neka posebna inspiracija za tebe? Što bi promijenio na trenutnoj sceni?

M: Za umjetnost i za hranu, možda i za reći volim te, mi smo najbolji, no to je istovremeno i mana.... pomalo je onaj osjećaj kao kad si rođen bogat. Onima koji su rođeni bogati, vrlo je teško razumjeti vrijednost odijela koje nose. Ne bih ništa mijenjao, jer nemam vremena gledati promjene. Nadam se da sam dio njih.

m: Izdaješ za poznate etikete kao što su SCI+TEC, Renaissance, Stil Vor Talent, Diynamic i druge. Kakav je osjećaj objavljivati glazbu na tako etabliranim etiketama? Kada stvaraš glazbu, imaš li na umu određene labele ili je to nešto što dolazi nakon toga?

M: Moje prvo izdanje bilo je par mjeseci nakon što sam se počeo igrati na Abletonu, imao sam samo slušalice... To je bilo izdanje na Cocoonu. Bio sam jako zelen, previše. Nakon toga sam imao mračno razdoblje, bez labela, nitko me nije kontaktirao. U to sam vrijeme morao učiti kako proizvesti zvuk (nijedna škola te ne uči tome, ali glad, glad za pobjedom, glad za pokazivanjem onoga što zapravo imaš u sebi, čini da naučiš tehniku koja izvlači tvoje emocije; osim toga, dobio sam dijete a jedino što znam raditi je glazba). Ovo vam sve govorim da vidite kako ne stvaram za izdavače, ali i da sam stvarno ponosan što moja glazba izlazi na najboljim labelima. Svaka moja pjesma je drugačija, to je moj životni put. Stvaram glazbu inspiriran nečim, zatim šaljem svoje demo snimke kao i mnogi ljudi. Imao sam puno sreće.

m: Što se tiče tvog studija, koja ti je trenutačno omiljena oprema, možeš li nam reći 3 bitne studijske komponente bez kojih ne možeš živjeti? I za što ih koristiš?

M: Želio bih nabaviti Roland v drum, sviđa mi se. Stvarno sviranje bubnjeva, posebno u novom klubu, s onim 'human delayem', daje vrijednost, toplinu, brutalna kvantizacija nije uvijek dobra stvar. Nikada se nisam mogao odvojiti od svog starog korg tritona s kojim izvlačim zvukove, padove, strings i prateće vokale koje današnji strojevi teško mogu... Bio je jedan moj učitelj koji je mrzio Siel orkestar jer nije bio uštiman. Odmah sam pomislio kako ga moram probati. Kupio sam ga i nikada više nisam imao instrument koji sam toliko cijenio.

m: Kako se najčešće pripremaš za nastup? Slijediš li određenu rutinu? Imaš li najdraži nastup u dosadašnjoj karijeri?

M: Svaki nastup je poseban, pa i onaj manje uspješan. Odlazimo na te gigove, nikad se ne zna što će se dogoditi. Prije svakog nastupa ne jedem puno. Samo osnovno. Nazdravljam čašom bijelog vina, zatim postajem tih, vrlo koncentriran, i čekam klub, vrućinu i publiku.

m: Što nam spremaš u bližoj budućnosti (Izdanja, svirke, stvari na kojima radiš u studiju)?

M: Puno putujem, idem gdje god treba da donesem svoj zvuk. Hvala svima na ovom prekrasnom rastu. Imam planove za budućnost s nekim velikim imenima kao što su Beduin i Like Mike, i mnogo više glazbe koja će biti objavljena na velikim labelima ove zime. Također imam planove za svoj live set. Vraćam se svojoj staroj ljubavi...

m: I, za kraj, kad bi mogao surađivati s bilo kojim umjetnikom, tko bi to bio i zašto?

M: Jonathan Williams, vrlo je lako razumjeti zašto.

Next Page
Loading...
Loading...