Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Simina Grigoriu: 'Vječno sam zahvalna Dr. Motteu i voljela bih da sam doživjela Love Parade'

Razgovarali smo s DJ-icom i producenticom povodom njezinog novog izdanja za Rave The Planet

  • Mixmag Adria | Foto: Press
  • 12 May 2023

DJ-ica i producentica Simina Grigoriu nedavno je objavila izdanje za Rave The Planet, zajedno s Felixom Kröcherom. Kako je došlo do te suradnje i EP-ja 'Rave The Planet: Supporter Series Vol. 014', kako inače radi svoje stvari, koje su novosti na njezinom labelu Kuukou Records, te zašto toliko voli Love Parade, otkrila nam je u ekskluzivnom intervjuu.

m: Krenut ćemo s tvojim najnovijim izdanjem. Što nam možeš reći o Rave The Planet: Supporter Series Vol. 014? Kako bi ovo izdanje predstavila našim čitateljima?

SG: Čast mi je što sam doprinijela ovom projektu. Izdanje je EP s 2 pjesme s dvije potpuno odvojene produkcije, jedna je moja a druga Felixa Kröchera. Pjesme su vrlo različite, ali se nekako nadopunjuju, tako da izdanje jako dobro funkcionira u klubovima, ali i u smislu prodaje. S ovim su napravili sjajan posao.

m: Spominješ Felixoa Kröchera. Kako je bilo surađivati s njim? Što bi rekla, kako se to nadopunjujete na ovom izdanju?

SG: Opseg naše suradnje je zapravo sadržan u samom izdanju, jer su stvari producirane odvojeno, ali da, volim raditi s RTP-om i svirala sam za njih gomilu puta pa sam im vjerovala da će dobro sastaviti ovo izdanje iako Felix i ja nikada prije nismo radili zajedno. Jednostavno funkcionira. Dobro su to napravili.

m: Koliko je vremena trebalo da napraviš svoju pjesmu? Koje si produkcijske alate koristila?

SG: Svaka pjesma je drugačija i ponekad je mogu napraviti u tjedan dana, a ponekad su potrebni tjedni s puno 'povuci-potegni' situacija. Ovu stvar sam producirala sa svojim inženjerom u Italiji i ciljali smo na osjećaj 90-ih s upečatljivom gornjom linijom jer glas je glas i ritam to ne može zamijeniti. Skladba je neka vrsta posvete osnivanju Love Paradea. Tada me nije bilo, ali voljela bih da jesam. Stvarno vjerujem u ono što rade.
Što se tiče produkcije, nisam čistunac pa uglavnom koristim Ableton i hrpu VST-ova, ali onda slijedi inženjering i onda poludimo. Volim raditi sa svojim inženjerima jer sam prije svega DJ—izvođač. Još uvijek imam toliko toga za naučiti u studiju iako to radim jako dugo. Alati se mijenjaju i uvijek izlaze nove mašine. Potrebno je vrijeme i predanost da se sve nauči i razumije. Moji inženjeri su moja zvučna ploča i cijenim svaki trenutak koji provedem s njima razvijajući svoj zvuk.

m: Možeš li nam opisati uobičajeni način na koji praviš pjesmu? Što te obično inspirira? Znaš li na turneji raditi na svojoj glazbi?

SG: Uvijek počinjem s melodijom. Potom tu melodiju iskrivljujem u tisuću dijelova i onda gradim oko toga. Deep, fat, tutnjavi kick/bas je uvijek prisutan jer su to frekvencije od kojih se guzice tresu. Melodije dodiruju srca i udaraju nogama, a bas trese guzice. To jednostavno tako ide. A bez pravog ritma, melodija je samo melodija, a pjesma ne odgovara mom stilu techna, tako da niže frekvencije prvo moraju biti duboke, tamne i savršeno osmišljene kako bi se one 'fluffy' stvari stavile na vrh i činile pjesmu zanimljivijom. Ne produciram dok sam na putu (nemam puno vremena sama, pa volim putovanja, pogotovo kad putujem solo), ali radim puno sempliranja na turnejama i onda to donosim u studio. Pokušavam sve. Ima puno burnera, ponekad previšea, ali moramo pokušati otkriti što djeluje. Zašto ne?

m: Kažeš da voliš Rave The Planet; zašto?

SG: Ja sam možda njih birala ali oni su zapravo prvi izabrali mene :) Rave The Planet utjelovljuje duh ljubavi i individualnosti putem glazbe. Kao dugogodišnja podržavateljica Love Paradea, čast mi je biti dio ovog kolektiva i vječno sam zahvalna dr. Motteu i njegovom nevjerojatnom timu što su mi ukazali povjerenje i prihvatili moj doprinos ovom projektu. Vjerujem u ono što rade i volim se uskladiti s pozitivnošću. Nije uvijek sve bilo pozitivno za mene, ali mijenjam svoju perspektivu i volim raditi sa strastvenim ljudima. Dobre stvari su na vidiku. Također, JAKO se veselim sviranju na glavnoj pozornici ovog srpnja.

m: Imaš li planirana buduća izdanja?

SG: Očekuje me hrpa izdanja za OFF Recordings, We Are The Brave i moj vlastiti label, Kuukou Records. Radim i na remiksima za druge izvođače i oni će se polako početi pojavljivati tijekom ljeta i tijekom ostatka godine. Pratite nas!

m: Možeš li podijeliti neke novosti o Kuukou Recordsu?

SG: Naravno! Uvijek smo u potrazi za novim talentima, te snažno guramo naše etablirane umjetnike, a uz veliku pomoć mog menadžera izdavačke kuće, Marcela, održavamo to kao vozni red njemačkog vlaka. Volim svoj baby techno label i nastojim manjim/manje poznatim umjetnicima vratiti onoliko mogućnosti koliko je nekoć bilo dano meni. To je važno i veliko mi je zadovoljstvo vidjeti ljude oko mene kako uspijevaju. Ako sam ikako mogla pomoći u tome, jako sam sretna i zadovoljna urađenim. Što se tiče mojih izdanja, upravo sam objavila svoj novi singl 'Radiocarbon' i ljudi ga vole, što jako cijenim jer dobar feedback je ono čemu svaki DJ/producent teži. Naš konkretan plan izdavanja ide do kraja ljeta, a još mnogo toga se radi za jesen/zimu. Za sada možete očekivati više techno bombi od artista kao što su Sisko Electrofanatik, Dyno, Laurent Hayde, Filippo Peschi, Daniel Boon, Malia Nima, Clif Jack, Irregular Synth, Tom Wax, Roland Broemmel, Rodez, Horace Dan D, JAHAYA i naravno, JA! Upravo sam shvatila s koliko Talijana radimo. Slatko je i smiješno jer su svi sjajni producenti, a sada i veliki prijatelji. Moramo uskoro napraviti još jednu diskografsku večer. Predugo je prošlo od zadnje! Također nastavljamo s našim stalnim EP-jem Various Artists 'Passengers'. Sve dobre stvari.

m: Planovi za ovo ljeto?

SG: Dolaze ljetni festivali i jako se veselim svirati na nekim velikima, uključujući Docklands, Deichbrand, Tenno Balkon u Varšavi, Resinenz u Mannheimu, World Club Dome u Frankfurtu, ANTS u Ushuaïi, Circolo Illuminati Festival u Rimu i naravno, na glavnoj pozornici Love Paradea (Rave The Planet) u Berlinu. Tu je puno datuma, provjerite moje društvene mreže i saznajte više. Puno toga je u pripremi, uzbuđena sam!

Next Page
Loading...
Loading...