Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Joachim Pastor: “Od mene možete očekivati nešto sasvim drukčije”

Ovom francuskom DJ-u i producentu krajem godine izlazi debitantski album za Hungry Music koji je najavio singlom “Goodbyes”

  • Ela Radić I Foto: Joachim Pastor press
  • 25 November 2019

Kad je prošli mjesec objavio novi singl “Goodbyes”, drugi nakon “Eiffel Powdera” iz proljeća ove godine, Joachim Pastor najavio je kako konačno izlazi i njegov debi album na labelu Hungry Music čiji je i suvlasnik. Ovaj francuski DJ i producent koji se glazbom počeo baviti već s četiri godine u intervjuu za Mixmag Adriju govori o svojim počecima, razvoju karijere te detaljima debi albuma za koji kaže da će zvučati drukčije nego nešto što smo navikli čuti te da će predstavljat čitav spektar glazbe koja mu se sviđa.

m: Nedavno si objavio singl “Goodbyes”. Možeš li s nama podijeliti priču iza tog singla?

JP: To je stvar koju sam napravio prije dosta godina ali je nikad nisam objavio. Sviđala mi se melodija ali sam mislio da nije dovoljno duboka. Ova verzija je nastala kad sam čuo live snimku stvari i odlučio potpuno promijeniti njezinu strukturu, promijeniti zvuk ali ostaviti originalnu melodiju.

m: Koliko dugo ti je trebalo da je završiš? Koliko ti inače, u prosjeku, treba da snimiš neku stvar?

JP: Teško je reći koliko mi je trebalo, od A do Z, od ideje do masteringa. Inače mi obično treba oko 30 do 50 sati za jednu stvar, nekad i više.

m: “Goodbyes” je miks između organskih i elektroničkih elemenata, što te inspiriralo za to? Što te inače više privlači - organski ili elektornički zvuk? I, da napravimo parelelu - sviđa li ti se više live showcase ili DJ set?

JP: Sviđa mi se toplina, nesavršenstvo i osjećaj koji dobiješ od organskog zvuka ali istovremeno volim i čistoću nekih elektroničkih elemenata i taj “tehnološki” osjećaj koji pruža. Mislim da trebaš uzeti najbolje od oba svijeta: moć i preciznost elektronike i nasumičnost i toplinu humanijeg, organskog zvuka. Isto je i kod live actova koji kombiniraju akustičku izvedbu i elektroničku glazbu.

m: Stvar “Goodbyes” je drugi singl koji si objavio ove godine a koji najavljuje tvoj debi album za Hungry Music. Možeš li nam reći nešto o tom albumu? Što možemo očekivati od njega?

JP: Možete očekivati da ćete čuti nešto sasvim drukčije, a predstavljat će čitav spektar glazbe koja mi se sviđa; bit će tu nešto chilla, nešto vokala, neke malo više techno stvari… uzbuđen sam zbog toga.

m: Suosnivač si labela Hungry Music. Kako bi opisao taj label, kakav zvuk, koje artiste podržavate?

JP: Label smo osnovali da bismo mogli izdavati svoju glazbu, na način na koji želimo, s našim umjetničkim odlukama. Na labelu možete naći moja izdanja, kao i izdanja koja potpisuju moji kolege Worakls, N’to te Stereoclip i Joris Delacroix.

m: Počeo si svoj glazbeni put vrlo mlad, s četiri godine. Sjećaš li se što te privuklo glazbi? U kojem trenutku si shvati da će ti glazba biti poziv, da se tako izrazim?

JP: Na samom početku, na konzervatoriju, volio sam svirati ali učenje mi se nije baš svidjelo, pa uopće nisam radio. Ali, glazba mi je uvijek išla i zato su me zadržali. Nekoliko godina nakon što sam svirao različite instrumente počeo sam osjećati potrebu da se snimam i stvaram pjesme. To me dovelo do elektronike a vrlo brzo sam shvatio da to toliko volim da ću i zarađivati za život od toga.

m: Nedavno si nastupio na Hungry Music showcase na ADE-u. Kaka je bilo? Možeš li s nama podijeliti neki najbolji dio?

JP: Svake godine radimo prezentaciju na ADE-u, zadnjih pet ili šest godina bude rasprodana unaprijed. Uvijek bude super, super zabava, ADE je odličan događaj, upoznajemo puno ljudi i volim odlaziti na puno partyja. Na ovogodišnjem ADE-u isprobao sam dio nove postave koju ću iskoristiti za novi live, funkcionirao je sjajno i zvučalo je nevjerojatno.

m: Koji su ti planovi za budućnost?

JP: Još više posla, rad na sljedećem albumu, ali i predstavljanje ovog novog albuma koji samo što nije izašao.

Next Page
Loading...
Loading...