Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

Maska za lice: više od trenda

Već sada sa sigurnošću možemo reći kako će maske obilježiti ovu godinu pa donosimo dizajne s potpisom nekih od najvećih modnih kuća, ali i domaćih snaga

  • Roberta Novosel I Foto: Facebook i Instagram
  • 18 March 2020

Kirurške maske za lice i dalje izazivaju konfuziju među ljudima na ulicama, a pojavile su se odmah nakon što je utvrđen virus u Aziji. Brzo je došlo nestašice “klasičnih” maski što je modnim kućama i ostalim poduzetnicima omogućilo priliku za rast na tržištu. Iako se na prvu čini kako su modne piste, poznate zvijezde i influenceri počeli nositi ovo samo zbog trenda i kako bi zaštitili sebe, na taj način šalju važnu poruku kako bismo svi trebali paziti na vlastito zdravlje. Bez obzira što ne štite u potpunosti od virusa, smanjuju mogućnost zaraze putem nosa i usta, ali i sprječavaju diranje lica što se također ne preporuča. Već sada sa sigurnošću možemo reći kako će maske obilježiti 2020. godinu pa su u kratkome roku prezentirani različiti printevi na maskama. Donosimo dizajne s potpisom nekih od najvećih modnih kuća, ali i domaćih snaga.

Fendi

Ovo je jedna od prvih modnih kuća koja je iskoristila priliku i izbacila svoju dizajnersku zaštitnu masku čija je cijena paprenih 190 eura. Maska po sebi ima logo modne kuće, a najavili su kako će postati dio njihove nove proljetne i ljetne kolekcije za ovu godinu.

Totally Tala

Starija sestra Amal Clooney izbacila je kolekciju Le Masque koja se sastoji od zaštitnih maski za lice izrađenih od trapera i sa printom leopardovog uzorka. Maske od trapera po sebi imaju detalje kao, primjerice, usta što ih čini ludim modnim dodatkom. Novac od prodaje istih biti će doniran Crvenome križu u Singapuru.

Marine Serre

Francuska dizajnerica Marine Serre u suradnji s R-Puro predstavila je zaštitne maske u sklopu kolekcije za proljeće/ljeto 2020. godine. Njeni modeli odišu elegantnim uzorkom kao što je pepita, no poigrala se i neozbiljnijim uzorcima poput cvijeća i perlica te je na taj način postigla pomalo zaigrani look.

LIGC Applications

LIGC Application je izumio Guardian G-Volt, masku koja sadrži grafene za filtraciju koji mogu biti sterilizirani te spremni za ponovno korištenje. Za izradu ove maske bilo je potrebno pet godina, a sa svojim filtracijskim sistemom odličan je u borbi protiv svih čestica većih od 0,3 mikrometra. Ove maske moći će se puniti na prijenosnim punjačima, a bez obzira na sistem koji sadrži u sebi moći će biti sterilizirane.

Danielle Baskin

Umjetnica Danielle Baskin osnovala je kompaniju Resting Risk Face koja će izraditi maske sa licima korisnika kako bi se i dalje mogla koristiti tehnologija koja sadrži prepoznavanje lica. Ideju je dobila nakon što je čula da ljudi, noseći obične zaštitne maske, ne mogu otključati vlastiti mobitel pa se bacila na posao. Za printanje ovih maski, Baskin koristi 2D fotografije nečijeg lica kako bi se isprintali 3D oblici na maske.

Zoran Aragović

Domaći dizajner Zoran Aragović zaštitnim maskama podario je poseban štih izradivši ih u svom prepoznatljivom pop art stilu. Iako ih prvotno nije izradio i namijenio za prodaju već je objavio fotografiju maske isključivo zbog panike koja vlada, zbog velikog interesa odlučio ih je izbacit u prodaju. Za razliku od nerazumnih visokih cijena stranih modnih kuća, Aragović svoje maske prodaje po cijeni od 70 kuna.

Your Personal Saviour

Još jedan domaći handmade brend pridružio se listi dizajnera koji su izradili svoje maske u suradnji s produkcijskom kućom SABMARINE i dizajnerom Vascom. Izrađene su od dva sloja pamuka kako bi se mogle lakše oprati i nositi, a do sad su u prodaju pustili tri različita modela Križić-kružić, Bad Influence i Kids Edition.

Mali Anđeo Baby Boutique

Ne brinite, i vaši najmlađi mogu biti zaštićeni, a za to se pobrinula tvrka Mali Anđeo Baby Boutique koji su maskice izradili prvenstveno kako bi ih donirali u bolnice. Maskice po sebi sadrže slatke uzorke poput oblačića i zvijezdica u rozoj i sivoj boji što će se sigurno i vašim mališanima svidjeti. Osim inicijative za donacije, maskice će biti i u slobodnoj prodaji.

Load the next article
Loading...
Loading...