Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

Modni trendovi koje treba zaobići u širokom luku

Da, udobni su i da, u trendu su. No trebamo li baš uvijek slijepo kupovati aktualne modne komade?

  • Roberta Novosel / Foto: Instagram
  • 3 July 2019

Otvaranjem festivalske sezone postaje vidljivo koliko i kako se ljudi vole poigrati s modnim komadima i kombinacijama. Možemo vidjeti svašta - od "dad shoesa" pa do prozirnih torbica koje, bez obzira što su praktične, jer se ne moramo pretjerano truditi pronaći nešto u njima, možda nisu dobar odabir zbog potencijalnih džepara koji vrebaju laki plijen. Ok, nekad i ne treba previše brinuti kako nešto izgleda, nego brinuti je li dovoljno udobno i praktično. Ipak, ljeto je, vrijeme festivala i partyja, idealno razdoblje za modne iskorake i lude modne kombinacije. No, treba znati kad pratiti trendove, a kad ih treba zaobići u širokom luku. Donosimo pregled nekih od njih koje je možda bolje izbjeći ovo ljeto!

Air Max 97

Od trenutka kada su Balenciagini modeli prošetali dad shoes na modnoj pisti, ovaj trend samo raste. Jedan od gorih modela svakako je Air Max 97. To što je tvoj tata u 90-ima furao te tenisice ne znači da dobro izgledaju i na tebi, njihova prednost je samo funkcionalnost. Ne samo da su i klasični modeli dovoljno katastrofalni, postoje i oni okičeni pomponima te krznom. Izbjegavati!

Tie Dye

Ovaj hipijevski komad odjeće polako se nameće kao jedan od trendi komada, a upravo je festivalska sezona idealno razdoblje na kojoj bi ovaj trend mogao zaživjeti. Ono što je posebno privlačno je to što se tie dye komadi odjeće mogu i sami izraditi - primjerice, majicu vežete u čvorove i ukrašavate raznim tehnikama poput špricanja ili potapanjem u boji. Rijetki su modeli koji su šarenilom boja ugodni oku, a još je gora sama pomisao da postoji i pohabana verzija ovih majica.

Sjajni kombinezoni

Oni koji ne vole previše komplicirati oko kombiniranja odjeće, odlučuju se za kombinezon. Ove su sezone osobito popularni militaristički kombinezoni koji izgledaju kao zaštitna odijela. No, za festivale ovo je možda preobičan odabir pa se djevojke najčešće odlučuju za modele koji će privuči više pažnje. Jedan od tih modela je onaj sa sjajnim printom ljuski male sirene. Tanka je linija između ukusa i neukusa, a ovdje nije samo pitanje estetike već i praktičnosti - promislite samo kako ćete na WC…

Kaubojske čizme

Ako niste na Divljem Zapadu, teško da ćete zapravo iskombinirati kaubojske čizme kako treba. Na festivalima se diže puno prašine i treba imati alternativnu obuću za kišne dane, no zaobiđite kaubojske čizme. Mogu izgledati dobro eventualno u kombinaciji sa kratkim traper hlačama i bijelom košljom, sve ostale opcije baš i nisu najbolje.

Trapez hlače s uzorcima

Iako trapez hlače laskaju figuri, festivalske varijante ovoga modela prelaze sve granice. Ovdje nije riječ o običnim trapez hlačama, već o onima životinjskog uzorka i kričavih boja. Različiti uzorci riskantni su isključivo zbog toga što će naglasiti vaše nedostatke, a to definitivno ne želite. Bar ne u razdoblju kada želimo pokazati tijelo na kojem smo marljivo radili čitavu zimu.

Reflektirajuća odjeća

Osim ako vam je cilj izgledati kao ulični radnik - the answer is no! Rijetko koji komadi prate građu tijela pa se ni zbog tog razloga ne mogu činiti kao dobar odabir. Jedini opravdani razlog nošenja ovoga komada je traženje frendova u gomili ljudi.

Prozirne torbice

Prozirne torbice dobar su izbor ako ne želite imati previše posla sa redarima na ulazima i izlazima, no zar zbilja želite da svi znaju što nosite u vašim torbicama? Osobito se pazite zbog činjenice što na taj način olakšavate sumnjivim ljudima kako da se dočepaju vaših stvari.

Visoke čarape

Sve više i više muškaraca počelo je nositi visoke čarape na kratke hlače. Još nismo točno otkrili koja je uloga navući čarape što je više moguće, osobito ne za vrijeme festivalske sezone kada su vrućine neminovne. Posebno je postalo popularno nositi čarape sa raznim printevima, to još i može proći, ali samo ako čarape ne prelaze visinu gležnja. U protivnom - bolje ne.

Load the next article
Loading...
Loading...