Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Mollono.Bass: ''3000Grad am Meer stiže na Pag u lipnju''

Festival je zakazan od 9. do 12. lipnja u klubu Kalypso

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 11 March 2022

Njemački producent Ronny Mollenhauer aka Mollono.Bass, vlasnik etikete 3000Grad, poznat i po svom radu u bendu Kombinat100, ovom prilikom najavljuje još jedan festival na našoj obali, ovog ljeta. 3000Grad am Meer održat će se u klubu Kalypso, u Novalji, na otoku Pagu, od 9. do 12. lipnja. Među potvrđenim izvođačima su, osim Mollono.Bassa, zasad: Marcus Meinhardt, Einmusik, Andreas Henneberg, Kollektiv Ost, Dole & Kom, Judith Van Waterkant, Arne Schattenberg, Felix Raphael i dr.

M: Pozdrav i dobrodošao! Kakva je tvoja 2022. godina, zasad?

MB: Ako zanemarimo očigledne probleme u svijetu, mogu reći da mi je godina, zasad, vrlo produktivna. Nove mogućnosti mi se otvaraju, čak i dok odgovaram na ovo pitanje! Moj novi album je u završnoj fazi. Radni naslov mu je ''Together'', što jako dobro i opisuje vibru cijelog albuma. Prije objave u listopadu, planiram i tri EP-a koji su, trenutno, u masteringu... Sudeći po porastu bookinga, čini se kako je pandemija napokon iza nas. I Berlin je oživio, tako da imam prvi datum ondje, u Mensch Meieru, polovicom ovog mjeseca. Osim toga, krenuli smo u realizaciju ovogodišnjeg 3000Grad festivala.

M: Reci nam prvo nešto više o izdanju ''Wood, Tales & Friends Remixes Part 3'' ...

MB: Obožavam remiksirati i biti remiksiran! U ovom slučaju je riječ o vrlo osobnoj stvari, budući da sam se, za remikseve svojih djela, obratio producentima koje izrazito cijenim i koji su, svojim radom, utjecali na moju glazbu. Kao npr. Gorge koji mi je, oduvijek, imao odličan sound i čiju sam glazbu često kupovao i puštao. Njegov je pristup deep houseu jedinstven - vrhunska produkcija i čvrst aranžman koji odlično funkcioniraju na plesnom podiju, a istovremeno zvuče duboko i sofisticirano. Velika mi je čast što će Timo Mass remiksirati jednu moju stvar. Timo je legenda, ali i dalje vrlo vješt, nakon svih tih godina.

M: Kako razvijaš svoj zvuk, a da istovremeno ostaješ prepoznatljiv?

MB: Pa mislim da je dosta bitna činjenica da sam samouk. Nikad nisam pohađao nikakvo glazbeno učilište, niti imao ikakvu profesionalnu pomoć u produkciji. Umjesto toga, slijedim svoj sustav pokušaja i pogrešaka, već više od 20 godina. I to je najviše utjecalo na moj zvuk. Kao i to da stalno mijenjam opremu s kojom radim, što me dodatno nadahnjuje. Oduvijek pristupan tehnologiji na neki svoj način i to je to. Danas iz mnogih producenata zapravo stoje ghostwriteri koji rade sav posao i na taj način ostaju aktualni i u trendu. Osobno nikad nisam bio sklon tome, po cijenu da ne budem uvijek potpuno zadovoljan s onim što sam napravio. I to je u redu, jer daje mom radu neku osobnost koja se krije u onim malim varijacijama koje odstupaju od standarda. To glazbu čini ljudskijom i definitivno određuje moj zvuk, neovisno o žanru.

M: Mali, mračni klub ili velika festivalska bina na otvorenom?

MB: Na otvorenom, preko dana. Volim svirati po danu, u zoru ili sumrak. Što se tiče veličine plesnog podija i onaj klupski i onaj festivalski imaju svoju draž. Klupski je svakako intimniji, ali poseban je osjećaj doživjeti kolektivnu euforiju na velikom festivalu.

M: Možeš li nam reći nešto više o 3000Grad am Meer festivalu u Hrvatskoj ove godine ?

Ideja je nastala nakon što su neki izvođači iz našeg 3000Grad kolektiva nastupali u Hrvatskoj prije nekoliko godina. Ostali su u kontaktu s jednim od organizatora, što je dovelo do pokretanja festivala 3000Grad am Meer’. Ideja je spojiti ugodno s korisnim i četiri dana uživati u suncu i moru, u prekrasnoj Hrvatskoj...

Next Page
Loading...
Loading...