Menu
Home Novosti Menu
Blog

My Best Gig: Amirali

Svestrani producent elektroničke glazbe piše o legendarnom nastupu s jednim od vodećih svjetskih orkestara, Tonhalle Orchestra Zurich

  • Mixmag Adria I Foto: Privatni album
  • 6 June 2023

Live instrumentalist, kantautor i producent elektroničke glazbe Amirali, novi je gost naše rubrike u kojoj artisti opisuju svoj najdraži nastup. Amirali je rođen u Iranu, živi u Londonu, a s izdanjima na Crosstown Rebelsu, Bpitchu i My Favorite Robotu, uz podršku BBC Radio 1 Essential Mix, Amirali visoko kotira u svijetu elektronike. Prije nekoliko dana je objavio i novi EP 'PINK', i to na svojoj izdavačkoj kući Dark Matters, a koji možete provjeriti OVDJE.

U nastavku pročitajte sve o Amiralijevom najdražem nastupu, s jednim od vodećih svjetskih orkestara, Tonhalle Orchestra Zurich.

“Imao sam dovoljno sreće da sam putovao na brojna različita mjesta diljem svijeta, na kojima sam doživio prekrasne nastupe i avanture, te upoznao neke nevjerojatne ljude. Ali, uvijek će biti onih nekih nastupa koji će se istaknuti, za koje možete reći da su vrhunac vaše karijere kao glazbenika i izvođača, a ja sam do sada imao više od nekoliko takvih trenutaka.

Nastupao sam uživo u Panorama Baru/Berghainu, kao i pred 25 tisuća ljudi u Creamfieldsu u Peruu, svirao sam u Warungu u Brazilu ili u Warehouse Projectu u Manchesteru. No, ako moram odabrati jedan, bit će to poziv da nastupim uživo s Tonhalle Orchestra Zurich (jednim od vodećih svjetskih orkestara) što je bio vrlo poseban trenutak za mene kao umjetnika. Pozvali su me da prilagodim glazbu iz svog repertoara, da je postavim u neoklasičnom kontekstu, orkestriranu zajedno sa sedmeročlanom skupinom solista. Moj je nastup zapažen kao najbolji u njihovoj seriji!

Šest mjeseci prije događaja počeli smo raditi na ovom projektu, planirajući i finalizirajući live nastup i slažući set-listu. Morao sam odabrati koje klasične instrumente želim ponijeti sa sobom na pozornicu, što je bilo prekrasno iskustvo. Bio je to dugotrajan, ali ugodan proces, jer sam želio da sve bude gotovo savršeno, ako ne i savršeno; bilo je puno 'povuci-potegni' situacija, promjena, preslagivanja dijelova ili stvaranja potpuno novih dijelova samo za tu izvedbu; u isto vrijeme, režirao sam vizuale s nevjerojatnom ekipom, i stvorili smo neke nevjerojatne!

Onda sam, četiri dana prije završne izvedbe, odletio u Zürich kako bih proveo tri dana na probama s ansamblom, i neću lagati, bio sam prestravljen, ali i uzbuđen jer je to nešto što nikad prije nisam radio na tako velikom koncertu, a volim prihvaćati nove izazove kad god mogu. Osim toga, otkrili smo da je koncert bio potpuno rasprodan, što se činilo nevjerojatnim.

Nastup je prošao po planu i za mene je to bio veliki osobni i profesionalni uspjeh. Nakon tog događaja, nakon nekoliko mjeseci, odlučili smo snimiti neke od tih novih verzija mojih pjesama s orkestrom u studiju i osmislili smo EP koji se zove 'Sokoot', što na farsiju znači 'tišina', i već je vani diljem svijeta.”

Next Page
Loading...
Loading...