Menu
Home Novosti Menu
Blog

My Best Gig: Matchy

Njemački artist piše o jako zanimljivom nastupu na tri metra visokoj pozornici nalik pahuljastom oblaku

  • Mixmag Adria I Foto: Privatni album
  • 8 August 2023

Njemački artist Matchy novi je gost rubrike My Best Gig. Matchy izdaje na labelima kao što su Katermukke, Still vor Talent i Bar25, a pjesme mu uredno podržavaju Solomun, Joris Voorn, Jonas Saalbach, Nora en Pure, Lost Frequencies.... Nedavno je objavio novi singl 'Be There' feat. Johanson' (Beyond Now) koji možete provjeriti OVDJE.

U nastavku pročitajte sve o Matchyjevom najdražem nastupu, The Fluffy Cloud Experience Austin, u The Concourse Projectu, a koji je imao u Austinu na proljeće prošle godine.

Od uspjeha mog Beatport bestselera “Irreversible” mogu se smatrati sretnim što redovito putujem po cijelom svijetu od Sjeverne Amerike sve do Azije. Ipak, uživam u svakom nastupu, od velikog festivala do intimnog događaja sa 100 ljudi. Svaki nastup je drugačiji, ali općenito volim kako glazba spaja ljude diljem svijeta – bez obzira gdje, ljudi pronalaze i izražavaju slobodu u glazbi, prepuštaju se i jednostavno uživaju u glazbi, zaboravljajući sve negativne misli barem na jednu noć. To je želja koju svi dijelimo.

Mnogo sam razmišljao o najdražem nastupu, ali moram priznati da nemam omiljenu svirku ili mjesto. Jednostavno je preteško odabrati. Reći ću vam zašto. Svaki je nastup jedinstven, čak i kad je na istom mjestu - uvijek je to mješavina prave glazbe, publike, kvalitete zvuka i lighta, te vremena koje određuje atmosferu. Poseban trenutak i čast bilo je primjerice sviranje na novoj “Loveparade” (Rave the Planet) na ulicama Berlina s 300.000 rejvera, dnevnoj paradi s kulturno političkim konceptom. S druge strane tu je i “Bucht der Träumer Festival” (Zaljev sanjara), gdje sam svirao set u ranim jutarnjim satima, dok je sunce izlazilo iznad jezera tik uz takozvanu Atlantis pozornicu. Festival ima strogu politiku zabrane fotografiranja, što je bilo prekrasno jer su svi uživali u izlasku sunca i mogao sam vidjeti sva nasmijana lica dok su se prve zrake sunca pojavile na nebu. Oba su nastupa bila nevjerojatna na svoj način.

Ipak, danas ću istaknuti jedno posebno iskustvo, Immersive Music & Light Show na jedinstvenoj pozornici: The Fluffy Cloud.

Visoka 3 kata, pozornica s pahuljastim oblakom doista izgleda kao pravi oblak i čin je umjetničke ludosti, koja nudi više nego što se vidi na prvi pogled. 33 tisuće LED dioda i neviđeni zvučni sustav od 360 stupnjeva od 60 tisuća vata bruji nad glavama gostiju. Svojim jedinstvenim izgledom i intenzivnim zvukom oblak stvara impresivan prostor u kojem ne samo da slušate zvuk, već ste njime okupani. Vjerujte mi, doslovno se osjećaju niže frekvencije, bolje nego na bilo kojem razglasu koji sam do sada čuo u klubovima.

Zaključno, The Fluffy Cloud Experience Austin bio je jedan od mojih najdražih nastupa (i doista mogu preporučiti da prisustvujete jednom od okupljanja donacija u oblaku ili svratite na Burning Man) zbog nezaboravne interakcije jedinstvenog zvučnog iskustva i svjetla pozornica.

Next Page
Loading...
Loading...