Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno, electro, electronica regionalna izdanja: siječanj / januar 2023

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika za 01/2023

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 7 February 2023

Prvi mjesec u godini, već tradicionalno, obilježavaju kompilacijska ''best of'' izdanja s uspješnicama iz prethodne godine pa su se, tako, na brojnim, sličnim izdanjima, domaćih i stranih etiketa, našla i djela autora iz naše regije. No, da ipak ne vlada potpuno, kreativno zatišje, potvrđuje i ovih 10 naslova koji tvore našu novu listu regionalnih techno, electro i electronica izdanja, objavljenih u siječnju / januaru 2023.

10. Desputes - Friday 13th (I-K-O remix) / MIWS! RAVE

Krećemo s nekoliko remikseva. Za početak, sve produktivniji, mladi, slovenski hard techno producent I-K-O, ovaj put za singl ''Friday 13th'', španjolskog producenta Desputes.

BEATPORT

9. Anthony Noise - Candyman (DJ Ogi remix) / Technodrome

Posljednji EP na Ogijevom Technodrome Recordsu je ''Candyman'' kojeg potpisuje Antony Noise, a remiks naslovne stvari je Ogijevo djelo.

BEATPORT

8. Gaston Ponte - Dark Side (Petar Dundov remix) / Particles

Petar Dundov je otvorio 2023., s remiksom na EP-u ''Dark Side'', argentinskog producenta Gastona Pontea, u svojoj melodičnoj maniri, na pola puta između techna i housea. EP objavljuje etiketa Particles.

BEATPORT

7. Danitz - Aborted Dreams / Kube

I splitski hard techno producent Danitz ima novi EP ''Aborted Dreams'' koji, uz originalnu verziju, sadrži još četiri remiksa (Jim Solis, Utoka, Joanna Coelho i Vinka Wydro). EP objavljuje portugalski Kube.

BANDCAMP

6. Torc - Aquarius Tendencies (Insolate remix) / X/Y/Secret

Belgijski producent Oscar Verlinden aka Torc, jedan od osnivača etikete X/Y/Secret, početkom je siječnja objavio EP ''Positive Disintegration'' koji sadrži stvar ''Aquarius Tendencies'', u originalu i u remiksu naše Insolate.

BEATPORT

5. Chipi - The Choice [Follow Me] / C-Electronics LTD

A u siječnju je bio vrijedan i Chipi koji na svom labelu C-Electronics LTD broji 141 izdanje. Singl ''The Choice [Follow Me]'' dolazi u originalnoj verziji, Spotify verziji i kao DJ tool.

BEATPORT

4. Lag - Clique of One / Don't Records

''Svinja'', ''Znoj'', ''Frka Frka'', ''Ko si danas'', naslovi su s Lagovog EP-a ''Clique of One''. Iako je riječ o reizdanju iz 2022., vrijedi ga ponovno izdvojiti, kako zbog kvalitete, tako i zbog osebujnih naslova...

BANDCAMP

3. Amar Redžović - Trojan EP / minimalism

Amar Redžović, potencijalno je nova zvijezda sarajevskog minimalisma i BiH techna. Njegov posljednji EP, objavljen na Staru godinu, sadrži dvije dark&medlodic techno stvari, ''Trojan'' i ''Affair''.

BEATPORT

2. Umek - Once again / 1605

Krajem siječnja, Umek je, na svom 1605, objavio nove dvije stvari, odnosno EP ''Once Again'', s kojim se, drugi mjesec za redom, našao pri samom vrhu naše liste.

BEATPORT

1. Stanny Abram - Electrolysis / Eichtal Recordings

A među producentima koji nikad ne miruju, nedvojbeno prednjači Stanny Abram koji je godinu otvorio albumom ''Electrlysis'', na svom Eichtal Recordingsu. Kako smo nedavno konstatirali da nam je svestrani Stanny, pomalo i najdraži u svojoj electro inačici, ovaj album je čisto oduševljenje, budući da je riječ upravo o takvom soundu...

BEATPORT

Next Page
Loading...
Loading...