Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: srpanj/juli 2021

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 07/2021

  • Boris Boras I Foto: Promo
  • 3 August 2021

Uz puno peripetija, konfuznih informacija i ažuriranja epidemioloških mjera na dnevnoj bazi, došli smo do polovice regularne ljetne sezone, no neovisno o tome jesu li realizirali koji glazbeni nastup u ovom ljetu ''na pola koplja'', kreativna aktivnost naših producenata ne slabi. Uživajte u novoj selekciji regionalnih techno/electro/electronica izdanja...

10. CHIPI - UNKNOWN TRAJECTORY/ C-ELECTRONICS

137. izdanje za Chipijevu etiketu C-Electronics. Nove dvije energične stvari iz njegove manufakture zovu se ''Unknown Trajectory'' i ''Nightshade''.

Beatport LINK.

9. DAVOR TOSOVIC - SLOW PROGRESSION / SUPERORDINATE DUB WAVES

Sjajan dub techno materijal na etiketi Superordinate Dub Waves. EP "Analog Session 01" potpisuje talentirani zagrebački producent Davor Tosovic, polovica SHUMA live dua. S izdanja izdvajamo prvi naslov, "Slow Progression".

Beatport LINK.

08. RAZBIBRIGA - BATTLEGROUND (VA - STICKY LEAKS VOL.4) / STICKY GROUND

Kragujevački producent Razbibriga, ovaj put u nešto drukčijem izdanju. Riječ je o kompilaciji, na duploj kazeti naziva "Sticky Leaks Vol.4", za britanski Sticky Ground, na kojoj se nalazi i njegov "Battleground".

Bandcamp LINK.

07. HERZEL - EXOTERIC / DIFFUSE REALITY

Aleksandar Grozdanovski Herzel nam donosi eklektičan i svestran album naslova "Exoteric". Na Bandcampu argentinske etikete Diffuse Reality možete nabaviti album u digitalnom i CD formatu. Autor zanimljivog covera albuma je Andrey Svibovitch.

Bandcamp LINK.

06. STANNY ABRAM - ROTATING SPHERE (VA - MORE THAN MACHINE 02) / TRONIC

Sve redom kultna imena na odličnoj kompilaciji "More Than Machine 02" iza koje stoji Christian Smith, voditelj poznate etikete Tronic. Na impresivnom popisu našao se i Stanny Abram i njegov "Rotating Sphere".

Beatport LINK.

05. TOMISLAV SIMOVIC - SUBHUMAN SPECIES (ALEN & NENAD SINKAUZ REMIX) (VA - VISITORS FROM THE GALAXY REVISITED) / FOX & HIS FRIENDS

Domaća etiketa Fox & His Friends Records objavljuje još jedno izvrsno, dvostruko vinilno izdanje. Ovaj put je riječ o remiksiranoj verziji glazbe iz domaćeg SF filma "Visitors From The Galaxy", skladatelja i dirigenta Tomislava Simovića. Ali Renault, Heinrich Dressel ili Drvg Cvltvre neka su od imena koja potpisuju remikseve, a naš je favorit ''Subhuman Species'', u verziji pulskog etnomuzikologa Nenad Sinkauz i Alena.

Fox & His Friends LINK.

04. DINO GANIC - RED RIVERS / SUBSIST

Podgoričanin Dino Ganić objavljuje album ''Red Rivers'' za španjolski label Subsist. Od deep techna do eksperimentalnih i industrijskih tonova te dva remiksa Vakata i Al Exa, album "Red Rivers" je materijal koji nećete prestati slušati.

Bandcamp LINK.

03. VOLSTER - THE WOLF / SECESSION

I Volster je postao učestalo ime na ovim listama. S dugo najavljivanog EP-a "Without a Fight I Am Nothing" izdvajamo naslov "The Wolf", pored kojeg su tu i odlični remiksevi Setaoc Massa i Assumptiona te Alaricov bonus remiks.

Bandcamp LINK.

02. THE THRILLSEEKERS - SYNAESTHESIA (UMEK EXTENDED REMIX) / ARMADA MUSIC

Ljubitelje prepoznatljivog zvuka Uroša Umeka oduševit će i ovo izdanje za Armada Music, a radi se o remiksu hita "Synaesthesia" iz 1999. Stevea Helstripa, poznatijeg pod imenom The Thrilseekers.

Beatport LINK.

01. BRAJAN - EXTRATERRESTRIAL TECHNOLOGY (VA - DOKUMENT 10) / DOKUMENT RECORDS

Brajan Antunović, rođeni Subotičanin sa stalnom adresom u Amsterdamu, osvojio nas je sa svojom ''Extraterrestrial Technology'', na kompilaciji "Dokument 10" domaće etikete Dokument Records. Pored Brajana, na kompilaciji se nalaze i DJ Ogi, Teo Harouda, HVN i dr.

Bandcamp LINK.

Next Page
Loading...
Loading...