Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: kolovoz/august 2021

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 08/2021

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 7 September 2021

U regiji i svijetu, brojni DJ-i i producenti i ovo su ljeto proveli u ''survivor'' modu. Za neke stresno i nepredvidivo, ali ipak kud i kamo veselije i plesnije nego 2020. Za konkretan podatak o tome je li bilo produktivnije ili nije, trebalo bi se ozbiljnije pozabaviti statistikom, no sigurno je kako materijala ima dovoljno za još jednu mjesečnu listu. Donosimo vam neka od ponajboljih techno/electro/electronica izdanja ex-YU regije, iz druge faze ljeta 2021., odnosno mjeseca kolovoza/augusta...

10. Niell - Eva (Alvin Tech remix) / Division Palescente

Za početak jedno izdanje na relaciji Sarajevo - Buenos Aires. Na posljednjem EP-u argentinskog producenta Niella i etiketu Division Palescente, pod naslovom ''Eva'', među remikserima se našao i Sarajlija Alvin Mumbašić, poznatiji kao Alvin Tech s driving verzijom naslovne stvari...

Traxsource LINK.

9. Zarkoff - Short Existance / PDV Records

Iako je dobrotvorna kompilacija ''Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project'', u digitalnom formatu, izašla još krajem 3.mj., odnedavno je opticaju prvo vinilno izdanje s odabranih šest djela, među kojima i ''Short Existance'' s prepoznatljivim elektroidnim potpisom Zarkoffa.

Bandcamp LINK.

08. MKDSL feat Chorbika - Kamen (Regular Club Mix) / self-released

Iz radionice MKDSL-a stiže još jedna prljava electroclash pjesma i to s domaćim ženskim vokalom u izvedbi Jelene Stanković Chorbike. EP sadrži dvije verzije, ''regular'' i ''surprise'' miks.

Bandcamp LINK.

07. Miloš Vujović - Reaching / Technologic Recordings

Naslovna stvar s posljednjeg EP-a Miloša Vujovića za francuski Technologic. EP sadrži tri Miloševe, originalne ''peak time'' techno stvari, uz remiks za naslovnu ''Reaching'' kojeg potpisuje britanska producentica Jesika Jane.

Tracsource LINK.

06. DJ Ogi & Sandro Galli - Pumapunku / Elektrax Recordings

DJ Ogi nastavlja uspješnu suradnju s rimskim producentom Sandrom Gallijem. Njihova prijašnja zajednička izdanja već su našla svoje pozicije na našim listama, a izdvajamo i njihov posljednji EP ''Pumapunku'', u karakterističnom žestokom Ogijevom stilu (kojeg očito preferira i Galli). Naslovnicu je remiksirao španjolski producent Toni Alvarez. Drma na 138bpm-a...

Beatport LINK.

05. Ilija Djokovic - Neon / Armada Music

O talentu Ilije Djokovica i kvaliteti njegovih izdanja smo više puta pisali, a ovaj put se, za prestižni Armada Music, pojavljuje u nešto drukčijem, melodic techno izdanju. S EP-a ''Vega Neon'', naš izbor je druga, ipak nešto mračnija i žešća stvar.

Beatport LINK.

04. Umek aka Zeta Reticula - Reticulate / 1605

Umek nas uvijek razveseli kad odluči aktivirati svoj electro alter ego Zeta Reticula kojeg je osmislio još na samom početku novog milenija. Sad se pojavljuje na B strani izdanja ''Watchers of the Sky'' kojeg potpisuje kao Umek, u suradnji s britanskom glazbenicom Mha Iri.

Beatport LINK.

03. Miklavcic - Frustration / Eclipse Recordings

Odlično izdanje, prošlog nam je mjeseca isporučio i slovenski producent Miklavcic. Njegov darkerski deep techno EP ''Spin'' objavljuje Eclipse Recordings, sestrinski label Black Square Recordingsa.

Beatport LINK.

02. Sons Of Silvija - Karamela / Genesa Records

Srpska etiketa Genesa objavljuje debitantski singl za Sons Of Silvija, pod naslovom SOS. Da ne bi bilo zabune, autori ovog izdanja nemaju veze s američkim country-pop trijom Sons Of Sylvia, aktivnim prije cca 10-ak godina.

Bandcamp LINK.

01. Alavux - Cosmic Rays / Woodwork Recordings

Među one iznimno produktivne producente, uvijek spada i Goran Alavuk aka Alavux, ovaj put s odličnim EP-em ''Radio Astronomy'', na kojem su četiri nove Goranove stvari, uz dva remiksa naslovnice. EP objavljuje kanadski Woodwork koji se vratio u izdavačku djelatnost, nakon 15 godina pauze.

Bandcamp LINK.

Next Page
Loading...
Loading...