Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: listopad/oktobar 2021

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 10/2021

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 3 November 2021

Unatoč tome što uvjeti, dozvoljeno radno vrijeme i intenzitet događaja nisu ujednačeni u cijeloj regiji (pa ni u cijeloj Europi), možemo reći kako je jesensko-zimska sezona 2021., ipak vratila publiku u klubove, a činjenica da su klupski
plesni podiji profunkcionirali, svakako je i dodatna motivacija producentima i izvođačima elektroničke glazbe.
Donosimo vam svježu selekciju techno/electro/electronica izdanja producenata iz ex-YU regije za listopad/oktobar 2021...

10. Phyter - We will kill you / Ganzer Takt

Phyter je novo ime na riječkoj hard techno sceni. Svoja prva izdanja bilježi upravo u tekućoj 2021.godini, a nakon DSR Digitala i DistroKida, ovo mu je prvi EP s četiri originalna djela za Ganzer Takt.

Beatport LINK.

9. Scalameriya - Grappler / Gegen Records

Kragujevački producent i DJ Nikola Grebović aka Scalameriya, ovaj se put našao na našao na našoj listi kao dio kompilacije ''Gegen Decade'', povodom 10 godina rada etikete Gegen Records. Riječ je o drugom dijelu kompilacije, na kojoj su još Esther Duijn, Non Reversible, OCD i dr.

Beatport LINK.

8. Celec - Brionic / Avaken

Još jedna kompilacija dolazi iz etikete Avaken, jednostavnog naziva ''Avaken Compilation, vol.7'', a na njoj i mladi slovenski producent Celec kojem su posljednje dvije godine bile izrazito plodonosne s brojnim izdanjima za Eclipse, Gain, Ushuaia Music, njegov THR i dr.

Beatport LINK.

7. Alavux - Harlequin / Hxagrm Records

Beogradski electro/techno don Alavux, postao je još jedno nezaobilazno ime na našim mjesečnim pregledima regionalnih izdanja. Pet novih stvari, među kojima je i remiks Sergea Geyzela za stvar ''Veccio'', objavljuje španjolski Hxagrm Records.

Bandcamp LINK.

6. Kleber - Fire Starter (Alen Milivojević & Drzneday remix) / Tommy Trax

BiH tandem Alen Milivojević & Drzneday vraća se na našu listu odličnim remiksom na EP-u ''Fire Starter'' kojeg potpisuje brazilski producent Kleber za britanski label Tommy Trax.

Beatport LINK.

5. Dosia - After Dark / minimalism Records

Naš stalni suradnik iz BiH, Dosia, ima odličan novi EP za sarajevski minimalism. Osim naslovne stvari ''After Dark'', u originalnoj verziji, na EP-u se nalazi i tri remiksa koja potpisuju domaći autori Vontech, EKI i Djapo.

Beatport LINK.

4. Stanny Abram - Chains of Fragilty / Zen Dna

Svestrani i sveprisutni Stanny Abram ponovno oduševljava svojim electro izdanjima. Od šest samostalnih izdanja i još nekoliko pojavljivanja na kompilacijama koje bilježi tijekom prošlog mjeseca, izdvajamo upravo ''Chains of Fragility/Warped Reaction'' za Zen Dna.

Beatport LINK.

3. Sinisa Tamamovic - To the Beat / Night Light

Još jedan povratnik na našu listu je i Siniša Tamamović s najnovijim izdanjem za njegov Night Light Records. Osim naslovne ''To The Beat'', EP sadrži jednako moćnu ''Trust''.

JunoDownload LINK.

2. Razbibriga - Burn / Sticky Ground

Ovaj mjesec imamo još jednog predstavnika kragujevačke techno scene. Izrazito produktivan producent Razbibriga i njegovo posljednje izdanje ''Burn'' s četiri nove stvari za londonski label Sticky Ground.

Beatport LINK.

1. XVIII - Antagonist part 1 & 2 / LXVIII

Prvo mjesto, ovaj put, odlazi na Kosovo. Talentirani producent Ardit Hoxha aka XVIII objavio je svoj drugi album, naslovljen ''Absurd'', za vlastitu etiketu LXVIII. Ovaj odličan album sadrži 14 naslova, a pravi je izazov izdvojiti jednu reprezentativno najbolju stvar pa stoga izdvajamo dvije: ''Antagonist part 1 & 2''.

Bandcamp LINK.

Next Page
Loading...
Loading...