Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno, electro, electronica regionalna izdanja: prosinac / decembar 2022

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika za 12/2022

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 10 January 2023

Prošlu smo godinu zatvorili s godišnjim selekcijama ponajboljih regionalnih i internacionalnih izdanja, ali vam, u novoj 2023., dugujemo još malo glazbe iz stare 2022. Riječ je o našem, regularnom, mjesečnom izboru regionalnih techno, electro i electronica izdanja, objavljenjih do 31.12.2022.

10. Chipi, Rimles - Inner Self, Hype, Differentiate / C-Electronics LTD

Na startu imamo novi EP tuzlanskog techno producenta Chipija koji, pored njegove dvije nove stvari, sadrži i stvar koju potpisuje Rimles, a sve skupa za, ukupno 140. izdanje etikete C-Electronics LTD.

BEATPORT

9. Dom3n & I-K-O - Gutenstein EP / HEIMISGARØR

Slovenski producenti Dom3n & I-K-O, regularno udaraju samostalno ili u tandemu, na svojoj etiketi HEIMISGARØR i putem raznih drugih kanala. Peto HEIMISGARØR izdanje nosi naslov ''Gutenstein'', njemačko ime za mjesto Guštanj, na sjeveru Slovenije.

BEATPORT

8. Sinisa Tamamovic - Ocean EP / Night Light

Sinisa Tamamovic i njegov Night Light, zaključili su prošlu godinu s njegovim novim EP-em i dvije nove stvari. Osim naslovne ''Ocean'', tu je i ''Moves''.

BEATPORT

7. Scalameriya - Rzarzarza / Index Marcel Fengler

Nikola Grebović aka Scalameriya vraća se na našu listu s naslovom ''Rzarzarza'' koji je dio odlične kompilacije ''10 years IMF'', a povodom obilježavanja obljetnice etikete IMF, pod patronatom Marcela Fenglera.

BEATPORT

6. Stanny Abram - Antisocial Disorder EP / Eichtal

Stanny Abram nas je, kao i uvijek, tijekom 12.mj. izbombardirao svojim širokim asortimanom novih izdanja, no nekako, u posljednje vrijeme, favoriziramo njegov electro sound na Eichtalu. Ovaj put je to EP ''Antisocial Disorder''.

BEATPORT

5. Alen Selestrin - Sequence EP / Translucent

2022. bila je izrazito uspješna za Alena Selestrina, a tome u prilog ide i sve češće pojavljivanje njegovog imena na našim listama, posljednjih mjeseci. Ovog je puta to EP ''Sequence'' za Translucent i to naslovna stvar u četiri verzije te ''Delusion'' u tri verzije. Remikseve potpisuju Noarta, Andres, Carara, DJ BSR i Ivan Komlinović.

BEATPORT

4. Volster - Exposition E / Expositions

Otkako je Volster, u kolovozu, pokrenuo seriju singlova pod zajedničkim naslovom ''Exposition'', dojam je kako je svaki novi nastavak bolji od onog prethodnog. Ovaj put je, na redu, peti dio, ''Exposition E'', a pratimo i dalje...

BANDCAMP

3. Quadrophonia - Quadrophonia (Umek remix) / 1605

Quadrophonia je bio belgijski kolektiv, relativno kratkog vijeka, s početka 90-ih. Tvorili su ga Olivier Abbeloos, Lucien Foort i Marvin D, poznat po kasnijoj suradnji s dance projektom 2Unlimited. Njihov istoimeni singl iz 1990. bio je, ujedno i njihov najveći hit, a eto ga, u novom ruhu, na Umekovom 1605.

BEATPORT

2. Ivan Komlinović - The Measure EP / self rlsd

S četiri nove stvari, 2022. godinu, zaključio je i Ivan Komlinović. Objavljen u vlastitom aranžmanu, ''The Measure EP'', kako mu i naslov sugerira, odmjeren je i projektiran, u klasičnoj Ivanovoj arhitekturi: besprijekoran sound, potentan groove i ekspresivan build-up.

BANDCAMP

1. Octex - Idei Lahesna (20th anniversary edition) / Polynya Music

Jernej Marusic aka Octex zanimljiva je pojava na slovenskoj sceni elektroničke glazbe, neospornog talenta kojem su, svojedbno, mnogi predviđali svjetsku karijeru. Njegov prvi album ''Idei Lahesna'', objavljen na ljubljanskoj Tehnici 2002., onomad je oduševio regiju, kompariran s radovima Basic Channela, zbog specifičnog dub techno sounda, opskurnog ugođaja. Na albumu se nalazi i ''Emergon'' - i danas kultni singl među mnogim techno DJ-ima. Za sve vas koji ste, 2002., propustili ovaj vrhunski album, Octex je objavio remasteriranu verziju, povodom 20. godišnjice izlaska originala.

BANDCAMP

Next Page
Loading...
Loading...