Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: prosinac/decembar 2020

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 12/2020

  • Boris Boras I Foto: Promo
  • 5 January 2021

Pored godišnjih pregleda regionalnih i svjetskih izdanja, kao i svakog mjeseca donosimo vam i mjesečni izbor ponajboljih techno/electro/electronica izdanja iz ex-YU regije...

10. DJAPO - VIPER (VA - PHASED & CONFUSED VOL.4) / PROSPECT RECORDS

Sarajevski gitarist, producent i DJ Aldin Djapo potpisuje stvar ubojitog naslova ''Viper'' koja se našla na novoj, četvrtoj po redu kompilaciji iz serijala "Phased & Confused".

Beatport LINK.

09. ALAVUX - MAD BY MIKE (ASSAULTED BY MEDIA) / OKTAGON RECORDS

Alavux nam donosi još jedno, limitirano 7" izdanje s dvije nove stvari, a izdvajamo upravo naslovnu ''Mad by Mike'', a autorica ilustracija na omotu je kćerkica Gorana Alavuka.

Bandcamp LINK.

08. KOICHI SATO & MIKA KITTEN - BLOOM (TKNO REMIX) / EVOLVEMENT RECORDINGS

Odličan remiks za ''Monks'' japanskog tandema Koichi Sato & Mika Kitten potpisuje beogradski DJ i producent TKNO.

Beatport LINK.

07. ALEN MERDAN - LEGE ARTIS / HARDWANDLER

Nakon odlicnog izdanja "Stop Raping Goats" za Hydraulix, Alen Merdan predstavlja četiri nove stvari na EP-u za etiketu Hardwandler. Naša preporuka je ''Lege Artis''.

Junodownload LINK.

06. IRO AKA - ZUKUNFT (TAPAN REMIX) / ELEPHANT GIANT

Na novom izdanju Iro Aka, eksperimentalnog dvojca iz Barcelone, zapažen je i eklektičan remiks Nebojše Bogdanovića i Gorana Simonoskog, odnosno dua Tapan, dobro poznatih aktera beogradske klupske scene još od devedestih koji i ovim izdanjem potvrđuju konstantno kvalitetan rad.

Bandcamp LINK.

05. LE CHOCOLAT NOIR - SACRED (VA - TEARS FOR FEARS VOL.3) / SOIL

S dvostruke kompilacijske kazete "Tears For Fears Vol.3" donosimo vam electro/coldwave sekvencu ''Sacred'' koju je producirao i otpjevao Jasmina Mahmića, poznatiji kao Yas ili Le Chocolat Noir.

Bandcamp LINK.

04. DJ MAGIJA - SJAJ / NIGHTNOIZE

Dvojac Galatheia & Andrea (BarumBarum) pod pseudonimom DJ Magija, ostavljaju nas ostavljaju bez daha. Atomsfera na njihovom "Sjaju" je poseban doživljaj, uz levitirajući arp pad i melankolični vokal. Uz dva remiksa i naslovnu "Dawn" ovo izdanje je preporuka i za one nešto drukčijeg ukusa.

Junodownload LINK.

03. SVETLANA MARAŠ - OPENING / SELF-RLSD

Rijetko imamo zadovoljstvo predstaviti recentan producentski rad umjetničke direktorice Radio Beograda, kompozitorice i visestruko nagrađivane eksperimentalne producentice Svetalne Maraš. Neizostavni dio ovog izdanja su sekvence odsvirane na hibridnom sintisajzeru EMS Synthi 100, o čijoj je reparaciji bilo govora i na nekoliko TV postaja u regiji.

Bandcamp LINK.

02. OLEKA - UMBRA (VA - OBSOLETE META LEVEL) / TRIALZ

Dragan Lakić Oleka prekaljeni je borac za distrorziju i zvukove koji se naziru i u nekim drugim glazbenim žanrovima. Oleka to čini na izuzetan način, ovaj put i uz temeljito složene broken techno momente.

Beatport LINK.

01. INSOLATE - VIRTUAL BEING / KORPUS 9

Iza Sunčice Barišić aka Insolate izrazito je uspješna godina sa značajnim izdanjima za etikete kao što su Bpitch Control ili Immaterial.Archives, kao i za vlastiti Out of Place. ''Virtual Being'' je sažetak svega najboljeg iz njene glazbene ponude. Uz odličnu selekciju zvukova i aranžmanski slijed koji stvara tenziju od samog početka, ova stvar je jedna od onih za najglasnije slušanje!

Beatport LINK.

Next Page
Loading...
Loading...