Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: siječanj/januar 2021

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 01/2021

  • Boris Boras I Foto: Promo
  • 3 February 2021

Ulazak u novu godinu znači i niz zanimljivih glazbenih naslova iz radionica svjetskih i regionalnih glazbenika. Početak veljače znači i prvi ovogodišnji pregled ponajboljih regionalnih techno/electro/electronica izdanja...

10. DENIS HRAŠOVEC - NEW OFFSET / OXYTECH

Iz Ljubljane dolazi talentirani Denis Hrašovec s dvije nove stvari za ukrajinski Oxytech. Osim naslovne "Devolution", favoriziramo B stranu i ''New Offset''.

Beatport LINK.

09. VOLSTER - THE MIRROR (VA - COMMONSESNSE VOL.3) / COMMON SENSE RECORDS

Volster se pojavljuje na još jednoj odličnoj kompilaciji, u društvu pomno biranih imena s ruba globalne techno scene. Ovaj put predstavlja se s naslovom "The Mirror".

Bandcamp LINK.

08. HIBRID FEAT. MALBEKU - LIRIA / PODMORNICA

Iza ovog projekta krije se Dino Aganović, sarajevski producent koji stoji iza etiketa Submarine Vibes/Podmornica. Vizualni dio ovog izdanja prikazuje panoramni prikaz Sarajeva, grada koji je danas u svjetskom vrhu po zagađenosti zraka.

Junodownload LINK.

07. IVNA JI - WAITING TIMES / BRONKTOYS

"Waiting Times" naslov je novog uratka zagrebačke producentice Ivne, ujedno i njeno novo vinilno izdanje za londonsku etiketu Bronktoys.

Bandcamp LINK.

06. ABUL MOGARD - IN IMMOBILE AIR / ECSTATIC

Životna priča glazbenika/metalurga Abula Mogarda uistinu je nesvakidašnja. Nakon što je proveo čitav radni vijek u metalo-prerađivačkoj industriji, ovaj se Beograđanin odlučio početi baviti glazbom nakon odlaska u mirovinu. U siječnju je objavio svoj prvi album ''In Immobile Air'' za londonski Ecstatic Recordings, a riječ je o vrlo minimalističkom zvuku, pomalo hladnom i industrijski mračnom, baš poput metalurških hala u kojima je donedavno radio. Autor omota je Marco de Sanctis kojem je album i posvećen.

Bandcamp LINK.

05. TEO HAROUDA - PURE VISION / DREIZEHN SCHALLPLATTEN

Zagrebački DJ, producent i voditelj kluba Depo, Teo Harouda donosi nam pet novih stvari na EP-u "Virtual Morality" za berlinski Dreizehn Schallplatten. Naš favorit s EP-a je "Pure Vision".

Beatport LINK.

04. XENEX - PANOMATIC / ECLIPSE RECORDINGS

S vukovarskog asfalta nam stiže izdanje "Syntax" i odlična stvar "Panomatic" Miloša Tadića koji već duži niz godina uspješno djeluje pod pseudonimom Xenex.

Beatport LINK.

03. HRZL - STELLAR (VA - COPING MECHANISMS) / DIMENSION OF BEING HUMAN

HRZL nam donosi novu modularnu lavinu na kompilaciji "Coping Mechanisms (Electronic Meditation)" za respektabilni minhenski label "Dimension Of Being Human".

Bandcamp LINK.

02. N-TER - DETROIT ON MY MIND (VA - ABDUCTION FILES 02) / ELECTRO RECORDS

Bojan Janšćur aka N-Ter, jedan od začetnika elektro zvuka u našoj regiji, donosi limitirano izdanje i 6 novih stvari na translucentnom vinilu za madridski prostora Electro Records koji se može nabaviti u kompletu s majicom i stickerima direktno na stranici labela.

Electro Records LINK.

01. PETAR DUNDOV & GREGOR TRESHER - OPENING (INTRO MIX) / GTO RECORDINGS

Dobitna kombinacija Tresher/Dundov opet osvaja naše simpatije, a ovaj nas EP neodoljivo podsjeća na blistave radove sa samih početaka Petrove solo karijere i albuma "Sculptures" za Millsov etiketu "Tommorrow". I ovaj put nam, u tandemu s Gregorom Tresherom donosi techno izričaj sutrašnjice.

Beatport LINK.

Next Page
Loading...
Loading...