Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolje earbuds slušalice u 2023.

Donosimo vam neke od ponajboljih Bluetooth earbuds slušalica u 2023., od ekonomičnih do premium modela

  • Arsen Pavešić I Isaak Muk I Foto: Official web
  • 26 July 2023

Prije gotovo sedam godina, Apple je predstavio svoj prvi model Airpods earbuds bežičnih slušalica. Iako su, u početku, izazvale dosta skepticizma, s godinama je upravo ovaj model (uz brojne klonove raznih proizvođača) postao standard među ljubiteljima bežičnih slušalica. Njihova najveća prednost, zasigurno su kompaktne dimenzije i jednostavna povezivost koja isključuje zapetljane kablove i loše konektore. Službeni podaci kažu kako je, tijekom 2022. godine prodano 572,3 milijuna ovakvih slušalica diljem svijeta, što je gotovo dvostruko više od količine prodane 2021. Kako su earbuds slušalice, očigledno i jedan od omiljenih asesoara za odlazak na plažu, donosimo vam pregled ponajboljih modela, trenutno dostupnih na tržištu...

APPLE AIRPODS PRO 2

Druga generacija AirPods Pro slušalica predstavljena je krajem prošle godine. Kako je Apple i originalno stoji iza ove inovacije na tržištu slušalica, logično je kako su njihove slušalice ujedno spadaju i među najpopularnije, odnosno najprodavanije. Glavne karakteristike su im dugotrajna baterija koja pruža čak 6 sati neprekidnog rada te odlična povezivost sa svim Apple uređajima, ali i svim Android uređajima s opcijom Bluetooth povezivanja. Slušalice pružaju vrhunsku surround sound tehnologiju, uz savršeni otklon vanjske buke.

CIJENA: od 275€.

SAMSUNG GALAXY BUDS2

Baš kao što je integracija AirPodsa s Apple uređajima njihova glavna odlika, isto vrijedi i za optimizaciju Samsung Galaxy Buds2 slušalica sa Samsungovom paletom proizvoda. Naravno i Galaxy Buds2 je moguće povezati sa svim Android i iOS uređajima. I ovom slučaju moći ćete uživati u surround soundu s minimalnim utjecajem vanjske buke, iako su korisnici ocijenili da zvuku nedostaje basa. U tom vam ipak, donekle može pomoći aplikacija Galaxy Wearable koja uključuje ekvilajzer za fine-tuning zvuka. Slušalice imaju i male tipke za skipanje i loadanje pjesama.

CIJENA: od 132€.

NOTHING EAR (2)

Novi igrač na tržištu earbuds slušalica, Nothing se nametnuo svojim specifičnim prozirnim dizajnom i vrlo pristupačnim cijenama. S obzirom da ulaze u sferu ekonomičnih modela, zvuk Ear (2) slušalica je izvrstan i u rangu puno skupljih modela iz konkurentske ponude, uz opciju izoliranja vanjske buke i tzv. transparecy modea s kojim ipak možete čuti zvukove iz vašeg okruženja. Minus je nešto slabija baterija koja pruža 4 sata neprekidnog slušanja.

CIJENA: od 122€.

BEATS STUDIO BUDS+

Unatoč tom što je Beats by Dr. Dre kupio Apple još 2014., ovo je i danas jedan od najpoznatijih brendova slušalica. U skladu s tim je i njihov posljednji earbuds model, Beats Studio Buds+ koji nema nikakve veze s AirPodsima. Zvuk je, gotovo studijski, prepoznatljivo glasan i jasan, što opet možda neće biti privlačno svim kupcima. Ove slušalice podržavaju i spatial audio za glazbu koja je miksana uDolby Atmosu, a baterija će vam potrajati 6 sati bez punjenja.

CIJENA: od 160€.

BOSE QUIETCOMFORT EARBUDS II

I prestižni audio brend Bose ima svog konja za utrku među earbuds slušalicama, a krajem 2022., predstavio je drugu generaciju QuietComfort Earbuds modela. Struka je odmah ocijenila kako su ove slušalice u samom vrhu po kvaliteti i balansu zvuka, kao i izolaciji. Kvalitetu potvrđuje i njihova cijena, prema kojoj ulaze u gornji cjenovni rang earbuds slušalica.

CIJENA: od 300€.

SENNHEISER CX TRUE WIRELESS

Sennheiser, dugogodišnji lider na tržištu DJ slušalica, traži svoj proboj i u earbuds konkurenciji. Za ovu priliku izdvojili smo njihov budget model, CX True Wireless, ujedno i cjenovno najpovoljniji na ovoj listi. Zvuk po kvaliteti možda odskače od skupljih modela, ali može se ocijeniti kao optimalan u odnosu na popularnu cijenu od 70-ak eura.

CIJENA: od 75€.

SHURE AONIC 215 GEN 2

I Shure, brend najpoznatiji po studijskoj opremi, ima nekoliko vrhunskih earbuds modela, prepoznatljivih po njihovim ušnim kukicama, što ih čini iznimno popularnim među sportašima. Za početak je to AONIC 215 i to njegova druga generacija koja nudi nekoliko različitih nastavaka i vrhova, prilagodljivih za svaki oblik uške. Prednost im je odlična izoliranost, iako ne spadaju među najglasnije modele. Fokus zvuka, u ovom je slučaju, jasnoća i balans...

CIJENA: od 250€.

SHURE SE846 TRUE WIRELESS, GEN 2

Najskuplje earbuds slušalice na našoj listi, još je jedan Shureov model - SE846 GEN 2. Prva generacija ovih slušalica predstavljena je još 2014., a upgradeane su 2021. Kao i kod Aonica, i ovaj model je karakterstičan po ušnim kukicama. Zvuk je doista za nekoliko razina iznad svih drugih modela pa se SE846, s pravom, nazivaju audiofilskim earbuds slušalicama...

CIJENA: od 900€.

Next Page
Loading...
Loading...