Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolji singlovi u prvoj polovici 2020. (2.dio)

Drugi dio naše selekcije najboljih stvari u prvoj polovici godine

  • Mixmag Adria I Foto: Eric Nopanen
  • 21 July 2020

Nastavljamo s našom selekcijom najboljih stvari, u dosadašnjem tijeku 2020., koji, bez pretjerano detaljnog istraživačkog rada, sigurno ulazi u sam vrh najplodonosnijih polugodišta otkako postoji elektronička glazba...

ANDREA - ''LANA''

Njemačka etiketa Ilian Tape Zenker Brothersa bilježi nekoliko odličnih izdanja imena kao što su Skee Mask, Stenny i Andrea koji je u travnju objavio i album ''Ritorno''. Široku glazbenu paletu paletu, u ovom slučaju, predstavljamo kroz singl ''Lana''.

ARIEL ZETINA - ''VANITY 7''

Mlada glazbenica iz Chicaga, u ovom je singlu, obradila pjesmu ''Make up'' skupine Vanity 6, ženskog trija s početka 80-ih, svojedobno Princeovih štićenica. Zetinina obrada dio je EP-a ''MUAs at the End of the World'', objavljenog u veljači ove godine na etiketi Femme Culture.

UPSAMMY - ''EXTRA WARM''

Thessa Torsing ili upsammy's ove je godine objavila svoj prvi album, ''Zoom'' koji je odmah dobio titulu soundtracka za 2020., zbog svoje nepredvidivosti i eksperimentalne prirode, koji krase i singl ''Extra warm''.

LURKA - ''RHYTHM HI-TEK''

U ovoj polugodišnjoj selekciji, jedno je mjesto rezervirano i za predstavnika bristolske bass generacije. Svoju mračnu fuziju dancehalla i industriala na 100bpm-a, predstavio je Lurka, na etiketi Timedance Imprint.

SHY ONE - ''ROUTE II ROMEOS''

Ovaj singl se, premijerno, našao na kompilaciji ''Josey in space'', londonske DJ-ice Josey Rebelle, za njujorški Beats In Space. Autorica je još jedna mlada umjetnica iz Londona, Mali Larrington-Nelson a.k.a. Shy One.

INDIA JORDAN - ''FOR YOU''

Među rijetkim stvarima koje su nas oduševile ove godine, svakako je euforični ''For You'' Indije Jordan, koji pršti plesnom kombinacijom francuskog retro housea i garagea, evocirajući najbolje dane UK ravea.

ERIS DREW - ''TRANSCENDENTAL ACCESS POINT''

Eris Drew i Octo Octa bile su Mixmagove DJ-ice godine u 2019., a od tad su pokazale i zavidan talent u produkciji. Dokaz je i ''Transcendental Access Point'', psihodelični klupski hit, stvoren za ošamućenu atmosferu kasnih noćnih sati.

SOUL CLAP & SHA-LOR - ''JUSSA COME''

Bostonski house duo Soul Clap, u singlu ''Jussa Come'', pojavljuje se u suradnji sa Sharmelle i Lorrie, poznatije kao Sha-Lor, vokalistice u raznim house projektima tijekom 90-ih. I ovom slučaju je upravo zvuk 90-ih poslužio kao nadahnuće.

SPACE GHOST - ''FEELIN' REAL GOOD''

Izvrstan chill, odnosno hazy house album ''Free 2 Be'', isporučio je kalifornijski producent Space Ghost. O tome kakav je ugođaj cijelog albuma, najbolje govori naslov ovog singla, ''Feelin Real Good''.

CHICKEN LIPS - ''GOLDENLIPS''

Singl koji je obilježio povratak cosmic disco tandema Chicken Lips. A vratili su se sa stilom, jer ''Goldenlips'' je reprezentativna, desetominutna, modernizirana verzija dekadentnog zvuka po kojem pamtimo Chicken Lips.

BORED LORD - ''GIRL U COULD BE DOWN 4''

''Girl U Could Be Down 4'' stvoren je za kreiranje intimnih trenutaka na plesnom podiju. Nažalost, tajming joj nije mogao biti gori, budući da je objavljen 23.ožujka, kad je, gotovo simultano, diljem planete, nastupila karantena. No, iako je izvorno prošao ispod radara, ovaj singl zasigurno će dobiti svoje trenutke u skoroj budućnosti.

LEONCE - ''SECONDS & FIFTHS''

''Seconds & Fifths EP'' zvuči poput soundtracka za napeti špijunski triler. Talentirani producent iz Atlante, Leonce, savršeno postiže atmosferu napetosti i tenzije kroz sinkopirani ritam i bass linije pa ne bi bilo neobično da ga, u budućnosti, vidimo kao autora filmske glazbe.

YAZZUS - ''7TH HEAVEN''

Sample ''Cut the mid range, drop the bass!'' zvuči kao da stiže iz radionice mladog Liama Howletta. A Yazzus je djevojka iz Londona koja je upravo opsjednuta rave soundom i estetikom ranih 90-ih.

JESSY LANZA - ''LICK IN HEAVEN''

''Lick In Heaven'' je prvi singl s nadolazećeg albuma kanadske techno-pop kantautorice Jessy Lanze. Britanski label Hyperdub najavio je izlazak albuma ''All the time'' za kraj srpnja.

MEZ - ''BABYLON CAN’T ROLL''

MC Mez, uzdanica britanskog grimea iz Nottinghama, svojim se posljednjim izdanjima nametnuo kao nasljednik legendarnog Wileya koji je, nedavno, izjavio kako se namjerava povući s glazbene scene i izrazio zabrinutost za opstanak grimea. Ako je suditi po singlu ''Babylon Can’t Roll'', Wiley se ne mora brinuti za svoje nasljeđe...

Next Page
Loading...
Loading...