Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolji DJ kontroleri u 2021.

Ponuda DJ kontrolera bogatija je nego ikad. No, koji su najbolji modeli danas u prodaji?

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 16 February 2021

DJ kontroleri su, tijekom posljednjih 10-ak godina, postali dostojna zamjena za gramofone i CDJ playere. Iako su prvi modeli okarakterizirani kao igračke, nakon što su se na tržište uključili veliki igrači poput Pioneera, postali su iznimno popularna DJ oprema, pogotovo među novim generacijama. Njihova je glavna prednost, za razliku od gramofona i CDJ-a, tzv. plug & play pristup. No, razvoj ove industrije, s vremenom je generirao nekoliko cjenovnih kategorija, baš kao i kod sve ostale audio opreme. Osim toga, DJ kontrolere danas dijelimo u dvije osnovne skupine - one koji su konstruirani kako bi radili uz neki DJ softver poput Serata ili Traktora te tzv. standalone kontrolere za koje je dovoljno spajanje USB stickova s glazbom, baš kao u slučaju svih novijih CDJ modela. Na našoj današnjoj listi moći ćete naći modele iz jedne i druge skupine po cijenama već od 100-tinjak eura, ali i one čija je cijena gotovo 3000 eura.

PIONEER DJ DDJ-RZX

Uz cijenu koja se u EU bliži iznosu od 3000 eura, Pioneer DDJ-RZX je najskuplji, ali i najkompletniji DJ kontroler kojeg danas možete nabaviti. Pravi prijenosni klupski set-up, osim upakiranih svih funkcija Pioneerovih CDJ i DJM modela, DDJ-RZX ima tri touch screena, unaprijeđenu sekciju s efektima i sound konverter.

RANE ONE

RANE ONE isto spada u gornji cjenovni razred, iako gotovo upola povoljniji od DDJ-RZX-a. Od ostalih kontrolera na ovoj listi razlikuje se po motoriziranim 7'' tanjurima pa nalikuje na dva mini gramofona. S ovakvom tehnologijom usmjeren je primarno onima koji žele kontrolerom evocirati iskustvo puštanja ploča, uključujući i scratch DJ zajednicu.

DENON DJ MCX8000

Denonov MCX8000 može se koristiti kao standalone, ali i kao kontroler za Serato DJ Pro. U paketu se nalazi u četverokanalni digitalni mikser koji ima dva dodatna mikrofonska ulaza, kao i široku paletu efekata i funkcija koje nude Denonovi DJ playeri iz njihove Prime serije.

NUMARK NS6II

Numark NS6 svojedobno je bio prvi četverokanalni kontroler na tržištu. I druga generacija ovog modela prilično dobro kotira, što zbog pristupačne cijene od cca 700 eura u EU, što zbog svoje multifunkcionalnosti, budući da se na njegov mikser mogu spajati i drugi uređaji, a USB ulazi podržavaju i spajanje dva dodatna računala.

TRAKTOR KONTROL S3

Još jedan četverokanalni kontroler je i popularni Model Native Instrumentsa, Traktor Kontrol S3. Zamišljen kao pristupačan kontroler Traktor DJ softvera, S3 prenosi sve softverske funkcije i mogućnosti u jednostavnu taktilnu kontrolu.

ROLAND 505

I Roland se uključio se na tržište DJ kontrolera ovim modelom koji je ujedno i emulator legendarnih ritam mašina 909, TR-808, TR-707 i TR-606, što je definitivno privuklo pažnju svih onih koji su htjeli svoje DJ setove obogatiti programiranjem uživo. Roland 505 je kompatibilan i sa Seratom, uz napomenu da su jog wheelovi optimizirani za scratchanje.

PIONEER DJ DDJ-800

Za sve one kojima je DDJ-RZX cjenovno nedostižan, Pioneer nudi model DDJ-800 čija se EU cijena kreće oko 800 eura. Dok su kvaliteta i mogućnosti miksera na ovom kontroleru relativno slični kao i kod najskuplje varijante, kod playera je ipak primijenjena nešto jednostavnija tehnologija. Ipak, za sve one koji preferiraju Pioneerov pristup, ovo može biti best-buy model.

NUMARK NVII

I Numark u svojoj ponudi ima pristupačniju verziju svog najskupljeg modela. Numark NVII, s cijenom od oko 600 eura, nudi mikser s četiri kanala i vrlo kvalitetne playere koji neodoljivo podsjećaju na CDJ tehnologiju.

PIONEER DJ DDJ-400

Pioneer je, još od vremena CDJ-100 playera, u svojoj ponudi imao i tzv. ekonomične modele. U njihovoj paleti DJ kontrolera, to su dvokanalni DDJ-200, odnosno njegova naprednija verzija DDJ-400 koji se može nabaviti po cijeni od cca 300 eura.

TRAKTOR KONTROL Z1

Za 200-tinjak eura, tzv. entry level model iz Native Instrumentsa je Traktor Kontrol Z1. Riječ je o modelu koji softverski mikser iz Traktora prenosi u taktilnu kontrolu. Opisan kao idealan model za početnike, jedini minus mu je što nema nikakvu kontrolu nad playerima u Traktoru pa, stoga, služi samo kao zamjena za standardni dvokanalni DJ mikser.

Next Page
Loading...
Loading...