Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolji miksevi u dosadašnjem tijeku 2020. (2.dio)

I drugi dio našeg izbora najboljih mikseva snimljenih u prvoj polovici 2020.

  • Mixmag I Foto: Photomix
  • 8 September 2020

Donosimo nastavak našeg popisa najboljih mikseva dosadašnjeg tijeka 2020. godine. Prvi dio popisa pronađite OVDJE.

FAUZIA ''CRACK MAGAZINE - BANDCAMP WEEK''

Fauzia je jedno od idućih velikih imena na UK DJ sceni, a za magazin Crack snimila je miks tijekom tjedna Bandcampa. Miks je opisala kao prezentaciju moderne različitosti crne glazbe. I doista, miks je fuzija bassa, techna, electra, jukea i breaksa, uz povremene ulete r'n'b i soul vokala.

ZULI ''UNSOUND PODCAST 66''

Zulin Unsound Podcast može se nazvati djelom neobično uređenog kaosa. Miksom dominiraju isprekidani ritmovi, distorzirani vokali i eksperimentalna buka. Stvoreno da svira uz stroboskop u mračnom bunkeru.

SHANNEN SP ''DJ MAG RECOGNISE''

Shannen SP članica je londonskog Hyperdub crewa, a uz Kode9 stoji i iza party serijala Ø. U ovom se DJ miksu, Shannen predstavila kombinacijom klupskog, eksperimentalnog i dancehall zvuka.

CONDUCTA ''THE KIWI SOUND''

Conducta je jedan od onih zbog kojih slutimo kako bi novi val UK garagea mogao biti sljedeći veliki klupski trend. Zapravo, taj bi zvuk zasigurno osvojio brojne festivale ovog ljeta da se nije dogodila pandemija. Da stvar bude zanimljivija, novi val je, iz naftalina izvukao i neke face
starijih generacija UK garage scene...

BADSISTA ''FACT MIX 754''

Još jedna djevojka na ovom popisu je Brazilka Badsista i njen FACT miks, vrlo energičan i klupski nastrojen, uglavnom sastavljen od produkcija koje potpisuje ona sama ili netko od njenih južnoameričkih kolega.

DISKONNECTED ''AT CLUB QUARANTÄNE''

Bilo bi prilično neobično da od gomile virtualnih klubova, live streaming festivala i maratona, nije isplivalo neko novo DJ ime, odnosno miks. Jedan od tih je i tajvanski DJ Diskonnected i njegov set od 25.travnja, u jednom od najpoznatijih virtualnih klubova, Club Quarantäne.

AQUARIAN ''IN SESSION''

Aquarian je Kanađanin s trenutnim boravištem u Berlinu, a britanski Mixmag objavio je njegov ''In Session'' neposredno uoči lockdowna. Miks je u njegovom prepoznatljivom stilu, koji evocira zlatna vremena rave pokreta pa pobuđuje dvostruke osjećaje nostalgije.

AKUA ''TRUANCY VOLUME 256''

Djevojke definitivno dominiraju na ovom popisu, a iduća je Akua koja dolazi iz kolijevke njujorškog DJinga, Brooklyna. Smatra se istaknutom pripadnicom nove generacije američkih techno DJ-a, a o kakvom se zvuku radi, možete čuti i na njenom Truancy podcastu.

DJ CITY ''LIVE FROM COCKTAIL D'AMORE''

Za promjenu, jedan klupski miks i to s posljednjeg tuluma iz serijala Cocktail d'Amore, odnosno zatvaranja berlinske dvorane Griessmuehle. Zatvaranje je bilo predviđeno za kraj 2020., no novonastale okolnosti ubrzale su proces i Griessmuehle je, krajem srpnja, priredio closing party s kojeg donosimo miks njihovog rezidenta DJ Cityja.

JULIANA HUXTABLE ''DEKMANTEL PODCAST 288''

Juliana Huxtable nije lik iz serije Cosby Show, već nova njujorška DJ zvijezda koja stiže s tamošnje, osebujne LGBTQ scene. Kreativnost, energija, nepredvidivost i odličan feeling pršte i iz ovog izdanja Dekmantel podcasta.

Next Page
Loading...
Loading...