Search Menu
Home Novosti Menu
Podcast

Exclusive Mix: Stanny Abram

Slovenski velemajstor Stanny Abram odgovorio nam je i na nekoliko pitanja

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 3 March 2021

Gost našeg Exclusive Mixa za ožujak je iskusni slovenski producent i DJ, Stanny Abram koji, u posljednje vrijeme, niže uspjehe i osvaja chartove sa svojim singlovima. Posljednji u nizu je ''Hallucinogenic Shape'' na njemačkoj etiketi ZEN DNA. Stanny je, nedvojbeno, jedan od najproduktivnijih producenata u našoj regiji, a njegov glazbeni spektar ide od deep housea do electro techna. Za ovu priliku, odgovorio nam je i na nekoliko pitanja...

M: Za početak, reci nam kako živiš u ovim čudnim vremenima?

Pa, zapravo, meni isto kao i prije. Većinu vremena provodim u studiju, a družim se ionako uvijek s istim ljudima. Naravno, fale mi svirke i druženja koja idu uz njih...

M: U posljednje vrijeme se čini kako je tvoje ime postalo neizostavno na Beatportovim chartovima, no ti se glazbom baviš još od 90-ih. Kako bi opisao evoluciju u svom soundu, od vremena D-Teama, do najnovijih izdanja za Innocent Music, Marba Rec i sl?

S produkcijom sam krenuo davne '95., s kolegom Ozzy Lee Tigerom (Mitja Ozis). U dvije godine zajedničkog rada, napravili smo nekoliko uspiješnih projekata, nakon čega sam imao pauzu, sve do 2000.god. Što se izdanja tiče, pauza je potrajala sve do 2010. Oduvijek su me zanimali različiti stilovi glazbe, što mi se odrazilo i na produkciju - od housa do techna, plus u posljednje vrijeme dosta radim i electro koji odlično prolazi na Beatportu.

M: Budući da si dugo u glazbenom biznisu, kakav je tvoj odnos prema društvenim mrežama? Je li zaista broj likeova, fanova i followera postao glavno mjerilo za uspjeh u glazbi?

Nažalost, posljednjih godine se čini da je tako. Sve veći broj glazbenika posvećuje više pažnje vlastitim aktivnostima na društvenim mrežama, nego vlastitoj glazbi...

M: Kao producent si prilično svestran i podjednako uspješan u više glazbenih žanrova. Je li neki od tih pravaca bliži tvom senzibilitetu i kreiraš li neki određeni stil s više strasti od ostalih?

Ne mogu reći da neki stil preferiram više od ostalih. U mom slučaju, pravac u kojem ću, u odrđenom slučaju, krenuti, najviše ovisi o mom trenutnom raspoloženju.

M: Na hrvatskoj sceni se trenutno najviše priča o tome kakvo će izgledati ljeto 2021. Kakvo je stanje duha na slovenskoj sceni? Imaš li kakvih insajderskih informacija?

Nekih konkretnih informacija, što se Slovenije tiče, nemam. Svi se nadamo da će se, ove godine, stanje normalizirati. Dobre vijesti su što, u Hrvatskoj, već imam nekoliko bookinga za nadolazeće ljeto.

Next Page
Loading...
Loading...