Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Studio tour: Joris Delacroix

U Studio touru, našoj novoj rubrici, predstavljamo mladog francuskog producenta

  • Mixmag Adria I Foto: Joris Delacroix
  • 23 May 2020

Studio tour je nova rubrika Mixmag Adrije, u kojoj ćemo zaviriti u studije nekih producenata koji će biti voljni otkriti nam tajne svojih kreativnih oaza. Tom prigodom predstavit će nam i svoje omiljene instrumente, opremu, hardver ili softver. U prvoj epizodi, kroz svoj studio proveo nas je mladi francuski producent i DJ, Joris Delacroix, inače i vlasnik etikete Way Of House...

DAW (Digital Audio Workstation) na kojem Joris trenutno radi je Cubase 10.5 (na naslovnoj fotografiji), za kojeg se odlučio, ponajprije, zbog jednostavnog i preglednog sučelja.

Na drugoj fotografiji prikazani su neki od Jorisovih sofvera i VST instrumenata koje najčešće koristi: Arturia CS-80, digitalna verzija Yamahe CS-80, jednog od najboljih sintisajzera 70-ih godina; Diva, virtualni analogni sintisajzer ili Spectrasonics Omnisphere sintisajzer.

Kao sekvencer ritmova, Joris koristi Native Instruments Battery 4 ili Steinbergov Groove Agent.

Od hardvera postavljenog u svom studiju, Joris je odlučio izdvojiti analogni sintisajzer Moog Matriarch s četiri oktave, sekvencerom, arpeggiatorom te Moogovim filterima i delay efektima.

Pored Mooga, važan dio opreme predstavlja i Arturia Microfreak, izniman instrument koji spaja wavetable i digitalne oscilatore s analognim filtrima. Microfreak ima potpuno ravnu klavijaturu, po uzoru na kultne sintesajzere EMS.

Za produkciju bass linija, Joris Delacroix koristi klasični Moog Sub37, analogni synth pogon baziran na višestruko nagrađivanom Sub Phatty-ju. Moog Sub37 ujedno je i najstariji uređaj u njegovom posjedu.

Next Page
Loading...
Loading...