Menu
Home Novosti Menu
Blog

Studio tour: Made By Pete

Londonski DJ i producent ugostio nas je u svom studiju i otkrio najdraže dijelove opreme

  • Ela Radić I Foto: Privatni album
  • 23 June 2023

Novi gost naše rubrike u kojoj artisti predstavljaju svoj studio je Made By Pete, Londončanin čiju glazbu vole i podržavaju imena kao što su Damian Lazarus, Keinemusik, Sasha, Black Coffee i Pete Tong. Nakon što se učvrstio kao jedan od najboljih producenata i DJ-a u svijetu, njegov rad su prepoznale izdavačke kuće poput Crosstown Rebelsa, Flying Circusa i The Soundgardena, da spomenemo samo neke. Godinu 2023. započeo je u velikom stilu s kritički hvaljenim izdanjem 'Horizon Red' na Crosstown Rebelsu, s prekrasnim vokalom Zoe Kypri, koji je privukao veliku pozornost DJ-eva, radijskih postaja i fanova, s videom nastupa uživo koji je postao viralan s milijunima pregleda. Remiksirao ga je i sam šef izdavačke kuće Damian Lazarus, a nedavno je izašao i remiks koji potpisuje Black Coffee a koji možete provjeriti OVDJE.

U nastavku vas vodimo u studio Made By Petea, koji nam je pokazao i neke od svojih najdražih dijelova opreme.

Studio je, kaže, napravio u svom vrtu i to uz pomoć nekoliko prijatelja. “Ideja koja stoji iza estetike bila je stvoriti toplo, ugodno okruženje, nalik dnevnoj sobi. Mjesto gdje se možete opustiti i biti kreativni bez stresa.” Kaže da mu je vrijeme u studiju i dalje jako važno: “Glazbom se bavim od svoje 19. godine. 16 godina kasnije, to me još uvijek uzbuđuje i pokreće isto kao i kad sam počeo. Sretan sam što imam nešto u životu što mi pruža toliko uživanja i ispunjenja”, otkriva nam. Na pitanje koliko mu je trebalo da složi studio, odgovara: “Studio se stalno mijenja i razvija sa mnom. On je kao živi organizam i produžetak mene samog. Promjena stvari često mijenja moj pristup stvaranju glazbe i to mi pomaže da ostanem svjež”. Za Allen & Heath GSR24M konzolu kaže da je srce studija. Sve je preusmjereno u konzolu za trenutni pristup. “Spojena je na sučelje PreSonus 4848 koje mi omogućuje da iskoristim prednost od 32 ulaza i izlaza bez potrebe da bilo što ponovno spajam.” Izvedba je, kaže, ključni dio studijske postavke: “Snimam live izvedbe svih svojih izdanja za svoj YouTube kanal. Glavni razlog zašto radije koristim hardver je fizička veza s instrumentima. To često rezultira neočekivanim rezultatima i sretnim nezgodama.”

Kao najunikatniji instrument koji posjeduje ističe Vermona Performer: “Njegova 4 pojedinačna mono glasa mogu se usmjeriti na mnogo načina. Fantastičan je za arpeggio jer količina kontrole koju imate stvara beskrajne pokrete i boje u sekvencama. Također je odličan za dronove”.

U nastavku otkriva i ostale omiljene dijelove opreme.

Vermona Performer (gore)

Nemam drugi par referentnih monitora u studiju pa se oslanjam na Ollo Audio S4X za drugo mišljenje prilikom miksanja. Uvijek putuju sa mnom tako da mogu imati točan nadzor na turneji.

Sam sam osmislio i napravio svu akustiku. Bio je to zabavan proces i omogućio mi je da sve izgradim prema svojim specifikacijama.

Imam samo 1 mikrofon. Neuman TLM 102. Ima prekrasan zvuk i koristim ga za vokale, udaraljke i sve između. Ima nešto u snimanju vlastitih zvukova što je stvarno inspirativno. Opet mislim da je riječ o fizičkoj povezanosti koju vam pruža. Imati vlastiti, jedinstveni zvuk koji nitko drugi nije stvorio niti može koristiti je prekrasna stvar.

Moja mala zbirka instrumenata. Nisam glazbenik i ne mogu svirati nijednu od njih, ali to nije važno u studijskom okruženju. Nitko ne čuje 15 groznih kadrova koje sam napravio prije nego što sam dobio onaj pravi. Nemojte se bojati instrumenata koje ne znate svirati. Svi proizvode zvuk.... a zvukom se može manipulirati i transformirati u potpuno drugačije stanje.

Doctor A reverb and delay unit vrlo je rijetka. Napravljeno ih je samo nekoliko i brzo su izašli iz proizvodnje. Zvuči nevjerojatno i vrlo se brzo koristi. The Shallow Water Fairfield Circuitryja dodaje nasumičnu modulaciju visine tona signalu, a također može jako lijepo saturirati (poznato i kao 'tape effect').

Moji monitori su Eve Audio SC307. Imam ih 4 godine i jako sam zadovoljan s njima. Studijski monitori jedina su stvar u studiju koju biste trebali izbjegavati mijenjati. Jednom kada shvatite kako zvuče u vašem prostoru... držite ih se.

Nikada ne možete imati previše Moogova! Matriarch je nevjerojatan sintisajzer i ima vrlo drugačiji ton od mog Subsequent 37. Njegova polu-modularna arhitektura omogućuje mu interakciju s drugim modulima putem CV-a tako da postaje okruženje koje se stalno razvija.

Ne posjedujem nijedan vintage sintisajzer, ali Prophet 5 Rev 4 je najbliže tome. To je moj jedini pravi polifoni sintisajzer i kupio sam ga kad sam saznao da je pjesma Radioheada 'Everything in Its Right Place' napravljena pomoću njega. Volim to.

Moog Subsequent 37 bio je prvi hardverski synth koji sam kupio. Ne sramim se reći da sam ga uzeo jer izgleda cool. Sa mnom je već 7 godina i postao je ključni dio mog zvuka.

Model 1 Richieja Hawtina moja je ideja savršenog miksera malog formata. Koristim ga za svoje nastupe uživo. Jedinstven je i drugačiji od većine DJ miksera na mnogo načina, ali ključne značajke za mene su visokopropusni i niskopropusni filteri na svakom kanalu. Više volim miksati s filterima nego s fiksiranim EQ-om. Da je po mom, ovo bi bio standardni DJ mikser u svim klubovima.

Next Page
Loading...
Loading...