Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Studio tour: MARNIK

Posjetili smo studio mladog talijanskog electro-house dua

  • Ela Radić I Foto: Privatni album
  • 30 October 2023

U rubrici u kojoj nam producenti predstavljaju svoj studio, ovaj smo put ugostili talijanski electro-house duo MARNIK. S više od 300 milijuna streamova na Spotifyju do danas, uključujući hitove 'Gam Gam' i singlove 'Up & Down' koji je postigao platinastu nakladu te 'Alone' s KSHMR-om i 'Boyz in Paris', dečki Alessandro Martello i Emanuele Longo, stignu i redovno nastupati u klubovima i festivalima kao što su Amnesia Ibiza, Tomorrowland, Ultra Miami, Ushuaia...

Nedavno su objavili i singl ‘Rock My Body (MARNIK & VINAI Remix) koji možete provjeriti OVDJE a u nastavku zaviriti s nama u njihov studio, u prostoru koji dijele s kolegama producentima.

“Najvažnija stvar našeg studija je da je dijeljenje centralno. To je podrum s četiri različita studija u kojima rade različiti DJ-evi, producenti i tekstopisci, tako da je sve u dijeljenju i zajedničkom životu, upoznavanju i inspiriranju radom drugih ljudi koji se većinu vremena jako razlikuje od našeg”, otkrili su nam dečki.

m: Koliko vam je važno vrijeme u studiju?

M: Jako važno! To je početak kreativnog procesa, to je trenutak u kojem se ideje stvaraju i počinju međusobno povezivati. Njihovo dijeljenje temelj je kada je u pitanju stvaranje.

m: Koliko vam je trebalo da uredite studio?

M: Zapravo je još uvijek u izradi. Radimo u ovom podrumu od 2013. i nakon deset godina možemo reći da smo zadovoljni postavom, dobro nam je, ali uvijek se može poboljšati tako da je to proces bez kraja.

m: U vrijeme lockdowna, koliko ste vremena proveli u studiju?

M: Cijeli dan svaki dan, doslovno. Rad i bavljenje glazbom bio je izlaz iz monotonije lockdowna, a u isto vrijeme, dimenzija koju je stvorila ta svjetska situacija nas je na neki način inspirirala. Čini se ludim, ali dalo nam je priliku da se usredotočimo na rad u studiju i možemo reći da je to bio vrlo produktivan trenutak naše karijere.

m: Možete li izdvojiti neki poseban dio opreme, neku vrstu skrivenog dragulja koji koristite?

M: Skriveni dragulj našeg studija definitivno je neočekivan: to je naš JBL zvučnik. Nakon što je pjesma finalizirana, volimo je čuti iz prosječnog zvučnika koji realno većima ima, kako bismo mogli shvatiti kako zvuči nekome tko sluša našu glazbu u svakodnevnom životu.

U nastavku provjerite još neke od zanimljivih dijelova opreme koju Marnik koriste u studiju.

Mikrofon Neumann U87, klasik za mnoge proizvođače i najneutralniji koji smo ikada čuli. Kada ga koristimo gotovo da EQ nije potreban.

Slušalice V-MODA M-100, koje koristimo kako za studijska snimanja, tako i tijekom nastupa uživo.

Sintisajzeri: Moog Subsequent 37 i Prophet 6 (odličan za analogne stvari) Virus Ti 2 koji je prisutan u mnogim našim pločama i klasični Korg M1, komad povijesti

Monitori Dynaudio Lyd 48: Radili smo s mnogo različitih monitora tijekom godina, ali budući da posjedujemo ove zvijeri, jednostavno ih se ne možemo riješiti. Savršeni su za naš studio.

Racks: Nismo previše opsjednuti analognim hardverom, ali svaku našu pjesmu svladavamo uz SSL Comp i SSL Fusion

Analyzer: Audioscope 2813 E je klasični dragulj koji nam svakodnevno pomaže u održavanju spektra frekvencija pod kontrolom

Next Page
Loading...
Loading...