Menu
Home Novosti Menu
Moda

U fokusu: sunčane naočale

Ni ovaj modni dodatak nije izbjegao dizajn iz 90-ih ili ranih 2000-ih

  • Roberta Novosel I Foto: Instagram
  • 27 May 2020

Došlo je vrijeme za lov sunčanih naočala koje će čuvati vaše oči, ali i osigurati kulerski izgled! Ni ovaj modni dodatak nije izbjegao dizajn iz 90-ih ili ranih 2000-ih zato kao favorite izdvajamo neobične, avangardne modele. Ono što je ove ljetne sezone bitno naglasiti je da se oslobodite straha od stilskog eksperimentiranja i pronađete za sebe nešto što se ne bi inače usudili. Ipak, držite se i dalje pravila da kupite model koji će pristajati vašem obliku lica jer će u suprotnom te naočale vrlo brzo kupiti prašinu na polici...

Round Retro

Nakon što smo iza sebe ostavili trend mini ovalnih naočala, vrijeme je da u svoju kolekciju ubacite model sa okruglim staklima. Ono što ovome modelu daje prednost je da možete pronaći onaj koji će pristajati vašem obliku lica, ali i stilu. Rockeri i dalje mogu furati mini lenonke, dok će sve hippy djevojke za sebe moći odabrati model okrunjen tratinčicama. Tu su i okrugle naočale koje nalikuju na avijatorice i uz njih ćete biti spremni za kuliranje na brodu zamišljajući da ste u Malibuu.

Oval

Kao što smo spomenuli, mini ovalnim naočalama je odzvonilo, no oversized modeli najavljuju svoj povratak. Oni su super stvar za prekrivanje lica nakon ludog izlaska, ali i za dašak misterioznosti. Za pravi “90’s look” tu su modeli u neonskim bojama, dok će oni koji preferiraju profinjeniji izgled moći za sebe naći minimalistički crni model. Definitivni pobjednik ovih modela je Versace koji je svoje smeđe okvire začinio zlatnim detaljima.

Trokut

Yves Saint Laurent zna da je u modi bitna profinjenost ali i zaigranost pa je njihova nova kolekcija naočala uvrstila i one trokutastog oblika. Njihov novi model ne samo da će izgledati fora za odlazak na open air party, već i za ozbiljne sastanke na kojima ćete naglasiti svoju osobnost noseći nešto drugačije.

Futurizam

Sportske naočale futurističkog oblika koje podsjećaju na skijaške možete pospremiti u ladicu. Vrijeme je da začinite svoj izgled futurističkim naočalama koje imaju detalje kao što su cirkoni na vrhu ili pak dugine boje na staklu. Brend Jacquemus svom je modelu podario pikselizirani izgled i stakla naglasio crvenom bojom.

Avangarda

Osim futurističkih sunčanih naočala, u trend dolaze i avangardne naočale. Kenzo je u svoju novu kolekciju ubacio naočale koje izgledaju kao da unutar svog oblika sadrže još jedan i sigurni smo kako će se svidjeti svima koji traže nešto drugačije. S druge strane, ako ipak ne želite pretjerivati, naočale dijamantnog oblika podarit će vam pravi modernistički look.

White is Right

Zaboravite na klasične crne i smeđe naočale jer ove godine bijela boja preuzima mjesto na tronu. Uz ovu boju iskočit ćete iz mase, a ono što je odlično kod ovoga trenda je to što dolaze u raznim oblicima pa možete lako pronaći onaj koji vam pristaje.

Load the next article
Loading...
Loading...