Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Alex Schaufel - Lone Wolf [Runemark]

Odlično vinilno izdanje koje će poslužiti u pravom trenutku za pravu ekipu

  • Damir Ludvig
  • 17 April 2019

Ovo je izdanje stiglo putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Alex Schaufel - Lone Wolf (Original)

Djelo na A-strani je originalna verzija singla i otvara ga ambijentalna sintisajzerska uvodna tema koja kao da je soundtrack nekog izgubljenog futurističkog filma s kraja sedamdesetih. Kako su vinilna izdanja uglavnom namijenjena DJ populaciji rijetko koje započinje bez praznog ritma namijenjenog umiksavanju, no zato u svojoj kolekciji posebno volim imati ploče s odličnim introm, a ovo je upravo jedna od njih. Materijal koji idealno može poslužiti kao prva ploča u setu pri smjeni za DJ pultom, ili kao sredstvo za promjenu atmosfere unutar dosadašnje glazbene selekcije na partiju. U trenutku kad se temi pridruži ritam sekcija djelo ne gubi na melodičnosti, već nastavlja u futuretro stilu sve do samog kraja A-strane. Produkcijski uradak zvuči u skladu s aktualnim trendovima, a stilski spada u melodic house & techno, ili čak u žanr koji se nakon dugo vremena ponovno naziva neotrance. Naglašene udaraljke i sintetske melodije su bez obzira na kategorizaciju ovog uratka ono što mu daje karakter, a naziv koji kao da je ciljao osvojiti Nashville, ustvari je uspješna subverzija očekivanja.

B1 Alex Schaufel - Lone Wolf (Ten Walls Remix)

B-strana počinje klasičnim ritmičnim DJ friendly uvodom, umjesto melodičnim introm što je slučaj na A-strani. No, melodija se vrlo brzo pridružuje izvrsno isproduciranim osnovnim elementima. Ten Walls verzija teme me neodoljivo podsjeća na filmsko remek djelo koje je legendarni talijanski kompozitor Ennio Morricone napisao za čuveni film The Good, the Bad and the Ugly (1966) kojim je Clint Eastwood postao superstar. No, možda je to samo stvar moje mašte. Ova verzija djela je daleko kompaktnija i aranžmanski je konkretnije definirana. Radi se o vrlo svježem pristupu elektroničkoj plesnoj glazbi kakav je trenutno prisutan na većini playlista velikih DJ zvijezda. Ten Walls svakako zna što treba učiniti da bi materijal funkcionirao na plesnom podiju, no kod originalne mi je verzije daleko draži dramatični početak koji skreće pažnju svojim jedinstvenim karakterom. Ovo je definitivno ploča koju se neću ustručavati pustiti dva puta u setu. Jednom originalnu verziju, a drugi put remiks. Sve u svemu, radi se o odličnom vinilnom izdanju koje će poslužiti u pravom trenutku za pravu ekipu tijekom klupske večeri ili aftera, a ugodna je glazba i za kućnu upotrebu uz zanimljivo štivo i kavu.

Load the next article
Loading...
Loading...