Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Boo Williams - Hypnotic Teck [Pariter]

Oličenje karizme!

  • Damir Ludvig
  • 8 November 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Boo Williams - 303 Effect

Čikaški glazbenik Boo Williams, poznat je pod aliasima Mandrake, Moon Man, Quik Blend Boo, Willie Griffin i Willie Snickers, a rođen je davne 1967. Bio je jedan od partijanera koji su osamdesetih izlazili na prve klupske večeri house glazbe i uživali u singlovima koje je birao Larry Heard, a onda je krajem dekade i sam počeo s produkcijom. U međuvremenu je stvorio prepoznatljivi stil koji mu je omogućio nastupe u svim elektrificiranim dijelovima svijeta, te sam postao heroj jednog od najvažnijih glazbenih žanrova s prelaska stoljeća. Iako je osnovna ideja ovog stila evoluirala u bezbroj glazbenih pravaca, Williams je odlučio svoj fokus prije svega vratiti, a onda i zadržati na iskonskom, minimalističkom i underground konceptu koji ga je ponukao da se cijeloga života bavi glazbom. Iako je osnovna ideja ovog stila evoluirala u bezbroj glazbenih pravaca, Williams je odlučio svoj fokus prije svega vratiti, a onda i zadržati na iskonskom, minimalističkom i underground konceptu koji ga je ponukao da se cijeloga života bavi glazbom. 303 Effect, uradak koji zauzima A-stranu, bez i jedne riječi opisuje prototip house povijesti kroz iskustvo istinske legende.

B1 Boo Williams - Acid Smoke

I na drugoj strani Boo Williams ne prestaje oduševljavati! Iako sam na prvi pogled pomislio da je Acid Smoke, uradak koji zauzima prvo mjesto na B-strani, neka rijetka verzija Smokin' Acid iz 1996. godine, radi se o materijalu potpuno drugačije atmosfere. Oliver Bondzio i Ramon Zenker, dvojac koji stoji iza projekta Hardfloor, nikad nisu skrivali svoju ljubav prema ranom house prizvuku i njegov utjecaj na njihov rad, no činjenica je da su Nijemci početkom devedesetih u svoju viziju Chicago Acid House glazbe začinili i dozom ranog soja trance zvuka. Acid Smoke, podsjeća na njemačku školu produkcije ranih devedesetih i samo dokazuje širinu Williamsovog opusa.

B2 Boo Williams - Extension Time

Završni zvučni zapis na B-strani tijekom sedam minuta audio vožnje otkriva zašto je Boo Williams istinska legenda. Njegova glazba je čista jednostavnost, sužena na bitne elemente i groove koji automatski izaziva spontane plesne pokrete. Možda će neki producenti tvrditi: "Pa ja to mogu napraviti za pet minuta", no kad se nađu pred prilikom, obično nemaju ni minutu slobodnog vremena. U doba visoke tehnologije i obilja mogućnosti, Boo Williams ostaje dosljedan svojem pristupu koji bez problema osvaja ekipu na svakom plesnom podiju. Williams se ne zamara tehničkim korekcijama koje bi možda njegovu produkciju približile suvremenim standardima, jer zna da bi takvi zahvati ubili iskrenost koju samo on posjeduje. Njegova glazba je poput umjetničkog izričaja, čista i neopterećena. To je kao karizma - ili je imaš, ili je nemaš, a Boo Williams je oličenje karizme.

Load the next article
Loading...
Loading...