Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: C*Y*B / Jens Lissat - Now / Reflashed [studio3000]

Ljubavno pismo techno glazbi i DJ kulturi

  • Damir Ludvig
  • 8 January 2020

Ovo je izdanje stiglo putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 C*Y*B - Now (Drumcomplex Remix)

Djelo na A-strani je nova verzija prastarog singla koji je doživio brojne reciklaže tijekom proteklih dekada, a original je objavljen još 1992. Prepoznatljiva melodija koju je napisao Giovanni Visnadi, svakih se nekoliko sezona vraća u aktualnoj bootleg i službenoj stilskoj adaptaciji. Now je još jednom spremna na nekontrolirano odobravanje publike plesnih podija svakog elektrificiranog dijela svijeta. Verziju na ovom fantastičnom vinilu odradio je sve popularniji duo Drumcomplex. Ogoljeli zvukovi distorzirane ritam mašine Roland TR 909 u kombinaciji s vokalnim semplovima i mjestimičnim intervencijama legendarne teme tijekom aranžmana provociraju neizbježnu kulminaciju. U trenutku kad je veliki krešendo u potpunosti realiziran strpljenje se nagrađuje erupcijom nostalgičnih emocija. U osvrtu na A-stranu ne mogu biti ništa osim samokritičan, jer me je Drumcomplex Remix oduševio. Iako sam u neprestanoj potrazi za novim i svježim metodama izražavanja, stari elementi posloženi na kreativan način, poput kolaža itekako stimuliraju moje emocije. Ovdje se definitivno ne radi o nikakvoj revolucionarnoj verziji, jer smo sve komponente već imali prilike čuti u prošlosti, no način na koji je cijela priča odrađena, ljubavno je pismo techno glazbi i DJ kulturi.

B1 Jens Lissat - Reflashed (Original Mix)

Jensovo sam ime prvi put primijetio na ploči Beat Pirate - Pirate Style iz 1988. Kako je taj singl u mojoj kolekciji od kad znam za sebe, tako i periodički provjeravam u kojoj je fazi ovaj legendarni producent. Ranih devedesetih Lissat je bio u acid trance fazi kao i vjerojatno 90% autora na europskoj sceni, a njegova je himna The Future vjerojatno jedan od boljih primjera trenda. U renesansi techno prizvuka iz devedesetih Jens se vraća fuzijom svih elemenata koji su prethodili razvoju sonične pošasti u kojoj uživaju već generacije rejvera. Djelo je kombinacija belgijskih new beat elemenata, ranih Bonzai prizvuka, acid linija kakvih se ne bi sramio ni Emmanuel Top, te energičnog aranžmana koji suvremeno tehnički obrađene frekvencije povezuje u jedinstvenu cjelinu. Idealan materijal za festivale!

B2 Jens Lissat - Reflashed (Christoph Pauly Remix)

B-strana završava remiksom koji nemilosrdno diže tempo i intenzitet sintetičkih udaraljki. Još više izražen rejverski pristup produkciji fantastičan je epilog ove odlične ploče koja će iskusnim rejverima zvučati nostalgično, a novim generacijama predstavljati svježi zvuk 2020.

Loading...
Loading...