Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: CORTEX THRILL - 3.0 VINYL ALBUM SAMPLER [Bonzai Vinyl]

Legende na prozirnom tirkiznom vinilu

  • Damir Ludvig
  • 2 June 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Cortex Thrill - Quantum Pulse

Ivo T. Montina, Robert "Gigi" Grizilo i Sven Gleđa, poznatiji su pod zajedničkim imenom Cortex Thrill, a nedavno su obilježili trideset godina stvaralaštva. Iako većina današnjih partijanera njihove prve nastupe pamti samo po pričama starih rejvera, utjecaj ove legendarne trojice producenata na razvoj regionalne elektroničke klupske scene je presudan. Stoga ni ne čudi što već prvi uradak na A-strani, odiše ozbiljnošću, dostojanstvom i vrhunskom audio produkcijom. Cortex Thrill glazbu ne temelji na staroj slavi, već na suvremenom progressive house zvuku. Ipak, njihov je prepoznatljiv karakter prisutan na svim materijalima snimljenim od devedesetih do danas.

A2 Cortex Thrill - Levitania

Drugi zvučni zapis na A-strani, sam je po sebi dovoljan razlog za nabavku ove gramofonske ploče, koja je u trenutku dok ovo pišem rasprodana. Ipak, uskoro se očekuje tiskanje nove tiraže zahvaljujući pohvalama kritičara i publike. Lepršava tema i hipnotički perkusivni elementi malo koga mogu ostaviti ravnodušnima. Glazba koja unatoč laganom tempu ima moćan psihoakustički naboj, primjenjiva je na festivalskim eventima, ali i na terasama barova koji ovih dana širom otvaraju vrata.

A3 Cortex Thrill - Stella Amnis

Treće djelo na A-strani dodatno zaokuplja pozornost svojom meditativnom atmosferom, ali i energičnom bas linijom koja ne predstavlja samo zanimljiv umjetnički kontrast, već i audio stimulans za spontane plesne pokrete. Djelo savršeno zatvara A-stranu ostavljajući za sobom želju za nastavkom zvučnog putovanja na B-strani, ali i primjesom misterije zahvaljujući dozi apstrakcije koju materijal nosi u sebi.

B1 Cortex Thrill - Eternia

Gotovo šest minuta bravurozno aranžiranog progressive majstorstva na početku B-strane, proleti poput bolida na utrci Formule 1. Fuzija suvremenih glazbenih motiva i diskretnih etničkih elemenata, rezultira maestralnim glazbenim uratkom koji bi bez problema poslužio kao glazbena podloga sve popularnijih znanstveno fantastičnih serija kojima nas u posljednjih nekoliko godina hrane streaming servisi.

B2 Cortex Thrill - Singularity

Za razliku od mnogih producenata današnjice koji se drže jedne linije kroz cijeli opus, Cortex Thrill se ne ustručava kombinirati elegantne, otkačene mračne i vesele teme unutar jednog aranžmana. Drugi zvučni zapis na B-strani to najbolje dokazuje. Trojac koji je glazbi posvetio tri dekade, potvrđuje kako ih vrijeme nije kreativno osiromašilo, već naprotiv, dalo im beskonačni izvor inspiracije.

B3 Cortex Thrill - Deep Infinity (2020 Remake)

Originalna verzija Deep Infinity objavljena je još 1995. Iako je u međuvremenu štošta na klupskoj sceni promijenilo svoje značenje, osnovna je tema i dalje briljantna i nije izgubila na svojoj kvaliteti. Ona je uz još poneki pozadinski zvuk, ujedno i jedina veza s prošlošću, jer nova verzija zvuči upravo onako kako treba zvučati elektronička glazba današnjice. Topla preporuka!

Load the next article
Loading...
Loading...