Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Cuartero - Repit EP [Cuartero Concept]

Cuartero Concept predstavlja drugo izdanje

  • Damir Ludvig
  • 8 May 2019

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Cuartero - Repit (Original Mix)

A-stranu otvara originalna verzija koja već u prvih nekoliko taktova aranžmana stvara pozitivnu atmosferu. Daljnja razrada djela zrači poletnom energijom, pozadinskim efektima i ritmičkom strukturom koja me neodoljivo podsjeća na stare dobre singlove projekta Der Dritte Raum. Usporedba koja po mojem svjetonazoru predstavlja vrhunski kompliment. Djelo temeljeno na basu, udaraljkama i apstraktnim pozadinskim zvukovima zvuči jednostavno, no zahvaljujući efikasno odrađenom aranžmanu proleti u tren oka. U samo nekoliko minuta uradak se razvija do svojeg vrhunca koji dodatno naglašava bubnjanje doboša i razigrani zvučni efekti. Odlična A-strana koja može poslužiti u setovima koji kombiniraju techno i tech house.

B1 Cuartero - Repit (Davide Squillace Remix)

Prva verzija na B-strani zvuči kao savršeni facelifting koji je od prirodne ljepote nebrušenog dijamanta istaknuo ono najbolje. Ovaj zvučni makeover donosi modulacijske sastojke koji stvaraju hipnotičku ugodu. Prepoznatljive komponente osnovne verzije potisnute su u drugi plan i začinjene sinteskim zvukovima, efektima i muškim vokalom. Verzija koja je toliko odlutala od prvobitne, jer elemente s A-strane stavlja u totalno novi kontekst, zahvaljujući svom autentičnom karakteru može se koristiti u potpuno istom DJ setu kao i original.

B2 Cuartero - Repit (Lurre Remix)

B-strana završava varijacijom temeljenoj na sinusoidnim sub frekvencijama koje gotovo nadglašavaju sve druge instrumente. Ova verzija odlazi još nekoliko koraka dalje od prvog remiksa i gotovo da nema ništa zajedničko s A-stranom. Ženski vokali nabijeni erotiziranim afektiranjem i panoramskim efektima dodatno naglašavaju uzbudljivi štimung djela i adekvatno nadopunjavaju akorde po utjecajem dub techno zvuka i opojne arpeggio melodije. Široko otvorene činele klasične ritam mašine TR 909 u kombinaciji s clap zvukom istog uređaja, formiraju razigrani ritmički obrazac koji ovaj remiks čini posebno pogodnim za ples. Uradak koji se preporučuje za ovisnike o basu, no nije pogodan za razvoj dobrosusjedskih odnosa u gusto naseljenim gradskim naseljima.

Loading...
Loading...