Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Drumcomplex - Craving EP [Terminal M Records]

Četiri moćna techno djela na jednoj ploči

  • Damir Ludvig
  • 6 March 2019

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Drumcomplex - Joy

Odzvanjajući zvuk velike dvorane prisutan je od samog početka prvog djela na A-strani. Energični ritam koji će techno fundamentaliste doslovno odvojiti od poda u euforiji plesnih pokreta. Klasične acid modulacije nadopunjene su dodatno naglašenim ride činelama legendarne devetsto devetke. Ovo je stari dobri techno zvuk koji jako dobro poznajemo. Nostalgičan onima koji su proživjeli devedesete, no sasvim svjež onima koji su tek nedavno otkrili rave kulturu. Svaki DJ treba zanatski odrađen uradak koji jednostavno radi posao u bilo kojem trenutku, a Drumcomplex to garantira svakim taktom.

A2 Drumcomplex - Craving

Drugi naslov na A-strani nimalo ne zaostaje kvalitetom produkcije, energijom i kreativnim pristupom, sve do trenutka pojave antemične melodije koja stvara emotivnu atmosferu od koje se diže adrenalin u krvi slušatelja. Ako se termin "blockbuster" iz kinematografije, može primijeniti na techno glazbi onda je to prikladno upravo na ovom djelu. Radi se o produkcijski sređenoj dizalici koju bez kompleksa možete pustiti i po nekoliko puta tijekom večeri i razvaliti cijeli blok zgrada koje okružuju party.

B1 Drumcomplex - This Is

B-strana započinje opakom temom koja stvara napetost i iščekivanje kulminacije. Tuširanje dobošima koji na trenutak zauzimaju čitav zvučni prostor završava totalnim kontrastom. Radi se o svođenju djela na osnovne strukturne elemente bubnja i basa koji slušatelju daju oduška prije druge etape "nabrijavanja". Visokokalorično djelo koje se ne preporučuje partijanerima s kardiovaskularnim tegobama.

B2 Drumcomplex - Welcome Back

Senzacionalni finale završava B-stranu i dostojno privodi kraju izvrstan EP. Iako su principi kontrasta između elemenata, direktan nastavak na prošla tri djela, konačni rasplet ove koherentne cjeline završava "jutarnjom" melodijom koja bi bila idealna za kraj seta. Inteligentna i dostojanstvena tema za razliku od tjeskobnih glazbenih rješenja koja su se provlačila kroz prethodne naslove, donosi smiraj, sklad i olakšanje. Drumcomplex još jednom ispunjava očekivanja koja to ime stvara kad ga ugledamo na omotnici ploče, no pruža i dodatnu dozu zadovoljstva.

Load the next article
Loading...
Loading...