Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Esoteric Circle - Hana Bi Ep [Future Romance]

Francuski pristup melodičnom techno zvuku!

  • Damir Ludvig
  • 4 April 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 ESOTERIC CIRCLE - NOWHERE

Glazbeni projekt Esoteric Circle čine braća Julien i Raphaël Piacentino iz Pariza. Dvojica Francuza započeli su svoju glazbenu avanturu 2018. U međuvremenu su jako napredovali, a svakim izdanjem njihove aranžmanske i produkcijske vještine postaju sve očitije. Braća temelje estetiku na sintetskim atmosferama i minimalističkim perkusivnim zvukovima kojima stvaraju svoj autentični soj melodične elektroničke plesne glazbe. Njihov je prepoznatljivi potpis prisutan već u prvih nekoliko taktova A-strane, a repetitivni aranžman, unatoč razigranoj temi, stvara hipnotički ugođaj. U središnjem djelu aranžmana, Esoteric Circle stvaraju ozračje ushita u kojem suptilne promjene dolaze do kulminacije. Vrhunski odrađena produkcija u kojoj svaki element dolazi do izražaja u pravom trenutku, vrijedna je divljenja, pa ni ne čudi da je Normen Flaskamp, poznatiji pod pseudonimom Solee, ovu glazbu odabrao za osmo izdanje etikete Future Romance. Esoteric Circle su ispred svog vremena i tko zna što još od njih možemo očekivati u budućnosti.

B1 ESOTERIC CIRCLE - HANA BI

Darin Epsilon, Paul Anthonee, Gregory S, Tom Tainted i AUJA, samo su neka od imena s globalne DJ scene koja su već odavno ovaj uradak uvrstila na svoje play liste, pa ne čudi zašto je naslovno djelo otisnuto na B-strani ovog vinilnog izdanja. No, u konceptualnom kontekstu, B-strana dosljedno nastavlja formu A-strane i dokazuje da braća Piacentino nisu svu inspiraciju potrošila na prvu stvar. Senzibilitet djela je pod jakim utjecajem rane trance glazbe, no principi tonske obrade dokazuju kako se radi o suvremenom tehničkom pristupu produkciji. Ovaj materijal koji služi kao lijek protiv dosade na plesnom podiju, ugodna je podloga i za opuštanje u privatnosti doma. Iako temeljen na jednostavnoj melodiji, ovaj je uradak uzbudljivi primjer kreativnosti reduciranih elemenata koji stvaraju zaraznu plesnu atmosferu.

B2 ESOTERIC CIRCLE - HIDDEN LIFE

Drugi, ujedno i finalni uradak na B-strani, odlična je odjavna špica vrhunskog vinilnog izdanja. Iako sam uvjeren da će prva dva djela bolje funkcionirati na plesnim podijima svjetskih klubova, ova je tema idealna za slušanje nasamo. Iako se ova profinjena elektronika odlično čuje na bilo kojim zvučnicima, moja je preporuka slušanje putem kvalitetnih slušalica, na kojima se elegancija glazbenih rješenja koju donose Esoteric Circle čuje u punom sjaju.

Load the next article
Loading...
Loading...