Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Fedotov feat. Adrian Naidin – Colinde [P.U.N.C.H.I.S.]

Zadivljujuća simbioza etno vokala i elegantnog klupskog zvuka

  • Damir Ludvig
  • 20 May 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Fedotov feat. Adrian Naidin – Colinde

A-strana donosi kolaž hipnotičke ugode koja otvara novu dimenziju misli. Lagana i ugodna glazba s velikom dozom melankolije stimulira osjetila i budi potisnute osjećaje. Pažljivo obrađene sub frekvencije elegantno ljuljaju membrane zvučnika, dok ova repetitivna emisija basa blagotvorno djeluje na solarni pleksus. Dok se vješto sklopljenim aranžmanom provlači beskonačni niz efekata, pozadinskih zvukova i opuštajućih sintetskih zvukova, etnički vokal je ono što ovo djelo čini posebnim. Moje lingvističko neznanje mi ne pomaže pri razaznavanju jezika i razumijevanju stihova, no upravo mi zbog toga napjev djeluje čarobno i mistično. Ova zarazna pjesma koja me podsjeća na egzotične rituale nepristupačnih krajeva, neprestano me tjera na ponovna slušanja. Kao što sam u prošlim recenzijama spomenuo, glazbeni žanr koji naziva minimal, postao je sve zanimljiviji u zadnjih nekoliko godina. Kompleksna struktura i neprestane vokalne intervencije koje iz pozadine prelaze u prvi plan i obrnuto, čine ovaj na prvi pogled predug uradak, materijalom koji proleti kao vrijeme provedeno u vremeplovu.

B1 Fedotov feat. Adrian Naidin – Colinde (Giuseppe Cennamo Remix)

Prva snimka na B-strani je nešto poletnija i frekventno stvara drugačiji tip ugode od A-strane. Iako je plesni moment daleko naglašeniji istaknutim perkusijama i bas bubnjem, meditativna čarolija je taman toliko prisutna da remiks može funkcionirati u bilo čijem setu. Za razliku od originala koji produkcijski igra na emotivnost, Giuseppe Cennamo maksimalno približava zvuk klupskim potrebama.

B2 Fedotov feat. Adrian Naidin – Colinde (Legit Trip Remix)

Druga snimka na B-strani odličan je završetak isključivo vinilnog izdanja koje preporučujem. Umjesto dubokih sub frekvencija Legit Trip remiks je fokusiran na funky utjecaje, lepršave akorde i minimalizaciju popratnih zvukova koji su presudni za originalnu verziju. Etno vokal je i dalje prisutan, a filtracijama osnovne ritmičke strukture ova verzija omogućuje aranžmanu da diše. Sve u svemu, veseli me kad svaka interpretacija djela ima svoju svrhu kao verzije na ovoj ploči, a svaki će iskusni DJ točno znati za koju je prigodu koji remiks adekvatan.

Load the next article
Loading...
Loading...