Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: KiRiK - UZVAR005 Part 2 [Uzvar]

Čisti glazbeni užitak s minimalističkim pristupom

  • Damir Ludvig
  • 25 March 2020

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

C1 KiRiK - Sinii Dvizh

U vremenima koja zahtijevaju glazbeni odabir koji će nas odvojiti od surove stvarnosti i odvesti slušatelje na sonično putovanje u utopističke krajolike, ‘UZVAR005 Part 2’ je pun pogodak. Od prvog stavljanja igle na C stranu, KiRiK djeluje na transformaciju svijesti i relokaciju duha u svijet mašte. Konstantnim frekventnim modulacijama, aranžman kontinuirano uvodi nove elemente koji stvaraju ugodni harmonijski kolaž. Minimalistički pristup kompoziciji, stavlja svaku komponentu na pravo mjesto, a apstraktni vokali funkcioniraju poput mantre na nekom drevnom obredu sjedinjenja s univerzalnom inteligencijom.

D1 KiRiK - Port Betaald

Prvi naslov na D-strani doslovno preveden s nizozemskog znači: ‘Poštarina plaćena’, a donosi lepršavu ritmiču strukturu i sintetičke melodije koje mjestimice podsjećaju na tradicionalnu afričku glazbu. Iako KiRiK, zadržava isti tempo i prepoznatljivost svoje autentične produkcije, poletna atmosfera ovog djela automatski pobuđuje pozitivne emocije i nostalgična sjećanja na najljepše životne trenutke. Gotovo osam minuta čistog glazbenog užitka sigurno će se usrećiti najširiju party publiku.

D2 KiRiK - N2 Ya Hom

Drugi zvučni zapis na D-strani, estetski je najslobodniji. KiRiK kao da si daje oduška i odlazi daleko dublje u apstrakciju. Naravno da se nije riješio klasične minimal house osnove, no koketira s jazz tonalitetima, psihodelijom i koristi sve tajne zanata uz stalno kršenje pravila. Impresivno ostvarenje koje graniči s razmišljanjima o umjetničkim slobodama i perspektivi futurizma iz gledišta 21. stoljeća. Djelo koje nije za svačiji ukus i zahtjeva potpunu predanost slušatelja, odličan je finale vrhunske ploče koja je trenutno rasprodana, ali prikuplja uplate za reizdanje.

Load the next article
Loading...
Loading...