Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Martin Eyerer & Craig Walker - Confident Journey Remixes [Kling Klong]

Majstorski remiksevi na odličnom vinilu

  • Damir Ludvig
  • 30 January 2019

I ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Confident Our Systems (Gorge Remix)

Bas linija koja vozi kroz likvidni aranžman i atmosfera koja podsjeća na glazbenu podlogu napetog trilera, osnova je ove verzije djela koja bez melankoličnih muških vokala i emocionalnih stihova ne bi imala takvu manipulativnu moć kakvu ima. Totalno zarazno djelo koje me tjera da svaki puta kada igla dođe do kraja A-strane, ponovno uhvatim ručicu zvučnice i slušam ponovno. Izvrsna kombinacija profinjenog vokala i elektroničke podloge kakvu su kroz povijest glazbe imali Depeche Mode, The Chemical Brothers, Underworld, ili Moderat, ovom uratku daje potencijal da se uvrsti u listu budućih klasika. Iako je vinil objavljen u posljednjim tjednima prošle godine, vjerujem da ga čeka dvanaest mjeseci neprestanog sviranja u 2019. Ova vrhunska obrada moja je topla preporuka svima koje zanima bezvremenska komponenta u elektroničkoj glazbi.

B1 Confident Journey (Spartaque Remix)

U svojoj verziji Spartaque već na početku donosi distorzirani bas bubanj i otvorene činele kakve su bile popularne u klupskoj glazbi devedesetih. O trance estetici zvuka klavijatura i harmonijama da i ne govorim. Sve u ovoj verziji zvuči kao da je produkciju radio Ramirez početkom 1991. No, ipak se čuje tehnička obrada dvadesetprvog stoljeća. Aranžmanski Spartaque dokazuje majstorstvo i glazbenim se sastojcima u studiju, snalazi kao Jamie Oliver u kuhinji. Kad već upotrebljavam kulinarsku komparaciju, ova je verzija poput pučkog jela izvedenog na toliko vješt način da je pretvoreno u specijalitet koji bi osvojio pobjedu u bilo kojem kuharskom dvoboju.

B2 Confident Journey (Hybrasil Remix)

Posljednji uradak na B-strani je upravo ono što mi je trebalo nakon slušanja dvije visokoenergične verzije. Glazbena podloga koja se ne suprotstavlja melankoličnom vokalu, već ga prati. S dovoljno energije da funkcionira na plesnom podiju, ova će se verzija uklopiti u brojne deep house setove i naći svoje mjesto u klubovima s adekvatnom publikom. Sve u svemu, dostojan završetak izvrsne ploče koju s veseljem stavljam na posebno mjesto u mojoj kolekciji.

Loading...
Loading...