Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Members Of Mayday - Mayday Anthem [Electric Ballroom]

Klasik iz 1992. godine na ekskluzivnom vinilu začinjen vrhunskim remiksom!

  • Damir Ludvig
  • 24 January 2024

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Members Of Mayday - Mayday Anthem (Thomas Schumacher Remix)

Jesam li u zadnjih deset godina čuo nešto što nije bilo izvrsno s potpisom Thomasa Schumachera? Ne! Thomas je svakim svojim izdanjem i remiksom, provjerena opcija za stimulaciju publike na bilo kojem plesnom podiju. Pogotovo kad je u pitanju nova obrada klasika kakav je Mayday Anthem. Schumacher je remiks objavio na vlastitoj etiketi Electric Ballroom, a igrom sudbine u mojim se je rukama našao jedan o 5 test otisaka, pa na fotografijama rubrike nema Mayday logotipa koji krasi finalni proizvod. U trenutku dok pišem ovaj tekst, ploče su već rasprodane, a uskoro se očekuje reprint. Thomasov štih začinjen acid modulacijama i oštrim elektroničkim udaraljkama prisutan je u svakom taktu, a u trenutku kad se pojavi prepoznatljivi vokal iz originalne verzije, te razigrani akordi, djelo doživljava vrhunac. Iako odavno volim originalnu verziju, remiks s A-strane ove ploče smatram punim pogotkom. Schumacher koristi provjerenu recepturu, ali ju obogaćuje tehničkom obradom dostojnom ne samo 2024. godine, već i vremena koje je pred nama. Topla preporuka!

B1 Members Of Mayday - Mayday Anthem (Original Mix)

Mayday je jedan od najznačajnijih glazbenih događaja koji je techno glazbu i rave kulturu uveo u europski mainstream. Prvi je Mayday event održan 14. prosinca 1991. godine u Berlinu , a iako su se mnoge stvari, uključujući i vlasništvo nad brendom promijenile u međuvremenu, ovaj se je festival elektroničke glazbe uspio održati do danas. Ovogodišnji se Mayday održava u dortmundskoj dvorani Westfalenhallen 30. travnja. Jedna od ključnih obilježja festivala su i techno himne koje su pratilepromotivne kampanje mjesecima prije događaja. Iako je meni i dalje najdraža Mayday himna Sonic Empire, ona koja se pamti kao povijesno značajna je Mayday Anthem. WestBam i Klaus Jankuhn, koji stoje iza imena Members of Mayday, svojim su kreativnim pristupom produkciji obilježili devedesete, ali i početne godine novog tisućljeća. Budući da je val nostalgije za devedesetima na svom vrhuncu, pravo je vrijeme bio objaviti izdanje koje objedinjuje novo i staro, pa ne čudi da se ova ploča nalazi među najtraženijima u žanru.

Load the next article
Loading...
Loading...