Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Monika Kruse - Flashback 98 [Terminal M Records]

Vinilno izdanje povratničkog singla legendarne Techno zvijezde!

  • Damir Ludvig
  • 2 July 2024

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Monika Kruse - Flashback 98

Za razliku od industrijski stvorenih lutkica koje danas dominiraju za pultovima komercijalnih klubova, neke su žene od prvih dana mukotrpno radile na razvoju svjetske techno scene. Jedna od njih je legendarna DJ zvijezda Monika Kruse. Nakon dugo vremena, napokon je objavila izdanje o kojem je Mixmag Adria već pisao, no ovo je recenzija vezana uz objavu na gramofonskoj ploči.

Kruse je uz izdanje objavila priopćenje kojim se obraća fanovima: "Riječi ne mogu opisati koliko sam sretna što se napokon vraćam sa svojom glazbom. Trebalo mi je dugo vremena da prebrodim depresivno stanje i ponovno postanem kreativna. Mislim da svaki umjetnik zna kako se osjeća kad je blokiran i ne može stvarati glazbu, to je vrlo tužan i frustrirajući osjećaj. Vrlo sam olakšana što se sada vraćam s dva nova uratka. Nadam se da će vam se svidjeti."

"Flashback 98" donosi euforiju, uzbuđenje i retro ideje, realizirane na nov, kreativan način. Raverski duh nikada ne prestaje oduševljavati nove generacije, ali i one koji su uz sličnu glazbu odrasli.

B1 Monika Kruse - Silver Spark

Na B-strani nalazi se "Silver Spark", skladba koja odiše psihodeličnim trance utjecajima, posebno naglašeno kroz bas liniju i modulacije koje se protežu kroz cijeli aranžman. Prepoznatljiva tema i klasični gradacijski elementi čine je savršenom za party u velikoj dvorani. Klupska himna koja kako joj samo ime kaže, iskri, pa bukti, zatim plamti i na kraju zapali svaki plesni podij. Monika nije samo izvođačica čija produkcija izlazi kao s manufakturne trake. Svaki njen glazbeni uradak nosi sa sobom težinu i vrijednost, čime opravdava iščekivanja njezinih obožavatelja. S karijerom koja seže u rane devedesete i s 53 godine života uskoro pred vratima, Monika Kruse je izuzetno iskusna umjetnica koja se poput vina, poboljšava s godinama, dok je njezin duh ostao mladenački i energičan, od samih početaka karijere do danas.

Terminal M, izdavačka kuća koju je Monika Kruse osnovala, nije samo platforma za vlastite produkcije, već i za podupiranje producenata diljem svijeta u njihovom izražavanju unutar estetskih granica koje je etiketa postavila.

Load the next article
Loading...
Loading...