Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Monkey Safari - Sturm / Shelter [Hommage]

Elegantna produkcija koja osvaja svijet

  • Damir Ludvig
  • 29 May 2019

Ova je izvrsna ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Monkey Safari - Sturm (Extended Mix)

Duo Monkey Safari predstavlja novu generaciju stvaralaca melodične elektroničke glazbe koja stapa elemente house, progressive, deep tech i indie dance produkcije. U zadnjih nekoliko godina ovaj je talentirani duo promijenio stil današnjice. Počevši od izbora zvukova, preko aranžmana, kompozicije, koncepta i finalne obrade, Monkey Safari su kreirali glazbeni opus koji zvuči bezvremenski, utopistički, a zadovoljava potrebe i najzahtjevnijih audiofila, što dokazuje i ova ploča. Produžena verzija pjesme “Strum”, koja otvara A-stranu je duboko emocionalno djelo koje budi čitav niz sjećanja na intimne trenutke podsvijesti slušatelja. Boja ljudskog glasa je nešto što je karakteristično za svaku osobu isto kao i otisak prsta, pa je nezahvalno uspoređivati vokalnu interpretaciju sa nekom drugom. Ipak, atmosferom koju pjesma stvara mogao bi usporediti sa emocionalnim intenzitetom koji u svojim interpretacijama imaju Björk ili Morrissey.

A2 Monkey Safari - Sturm (Original Mix)

Za razliku od osmominutne verzije koju otvara A-strana, originalna je verzija svedena na radiofoničnu minutažu koja će se sigurno naći u eteru brojnih svjetskih radio emisija. Edit namijenjen slušateljima koji nisu spremni čekati da se izgradi atmosfera koja kulminira vokalom.

B1 Monkey Safari - Shelter (Original Mix)

Daleko energičnija B-strana i dalje je uspjela zadržati dostojanstvo A-strane, no ipak odlazi korak dalje. Također temeljena na alter-indie tipu vokala s nešto leprašavijom arpeggio temom i aranžmanom od kojeg publika diže ruke u zrak i vrišti, duo dokazuje kako ništa ne prepuštaju slučaju i doslovno manipulira osjećajima slušatelja kako želi.

B2 Monkey Safari - Shelter (Dub Mix)

Dub verzija B-strane demonstrira koliko se suptilnih promjena zapravo odvija u fluidnom aranžmanu kada je lead vokal eliminiran iz konteksta. Glavna melodijska linija koja podsjeća na čitav niz klasičnih trance singlova dolazi u prvi plan i stvara hipnotičko ozračje. Iako mi je vokalna verzija genijalna, vjerujem da ova ima veću moć na plesnom podiju.

Load the next article
Loading...
Loading...