Search Menu
Home Novosti Menu

VINYL TJEDNA: Pappenheimer, Tezz - Until the Day We Meet Again [Warehouse]

Novi techno pod žestokim utjecajem starog trance zvuka!

  • Damir Ludvig
  • 5 May 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Pappenheimer - Until The Day We Meet Again

Dekorativna gramofonska ploča je stavljanjem na gramofon odmah pokazala da nije samo dizajnerski privlačan objekt, već da zaslužuje ozbiljno poštovanje zvučnog zapisa koji je otisnut na ekskluzivnom vinilnom izdanju. Pappenheimer je okitio svoje ime statusom novog izvođača godine, još 2013. Titulu mu je dodijelio njemački portal Partyzan, a osam godina kasnije njegova produkcija i dalje zaslužuje lovorike. Iako djelo na A-strani započinje distorziranim bas bubnjem kakav je bio obavezan element techno glazbe devedesetih, melodični arpeggio, već u prvih nekoliko taktova daje do znanja da je predstavljeno glazbeno ostvarenje sve, samo ne hard core. Jednostavna hipnotička melodija koja brzo ulazi u uho, prekida se u središnjem dijelu aranžmana, gdje ju Pappenheimer efektima ispresijeca do neprepoznatljivosti. Nakon ovog eksperimentalnog zatišja pred buru, autor vraća distorzirani ritam u pogon , a prvobitnu temu frekventno proširuje na novi nivo, istovremeno stimulirajući najdublje kutke podsvijesti. Odlično aranžirano djelo s dozom dvoranskih elemenata, zadovoljit će sve koji na plesnom podiju očekuju euforiju! Suvremena produkcija kakva se u zadnje vrijeme sve više čuje, glas je nove generacije koja je upoznala techno u klubovima, umjesto u napuštenim skladištima, pa se tamo i jedva čeka ponovno vratiti.

B1 Tezz - Reflection

B-strana se odlično nastavlja na materijal s A-strane, a već je prvo djelo aranžmanski dinamičnije i lepršavije. Glazba lišena distorziranog bas bubnja, nije lišena energije, ali ni melodije. Atmosferična tema koja se proteže kroz većinu uratka, doživljava varijacije kakve su bile popularne u starim trance radovima, a kombinacijom isjeckanog zvuka i suvremenim pristupom produkciji Tezz postiže zanimljivu fuziju starog i novog. Ovo je zvuk koji će odgovarati i prekaljenim partijanerima, no i potpuno novim klincima koji su tek nedavno otkrili draži ovog glazbenog žanra.

B2 Tezz - Somebody

Treći rad na ovoj odličnoj ploči predstavlja 100% nostalgični zvuk koji će probuditi zaboravljene emocije na licima starijih partijanera. Ovo je stari dobri trance kakav se je svojevremeno mogao čuti na izdanjima UG Records. Materijal koji bi bez problema pustio uz izvođače kao što je Transa na nekom retro partiju i nikom ne bi upropastio večer. Iako ovu ploču nisam nabavio radi ovog uratka, moram priznati da mi je jako dobro sjeo kao dostojan završetak jedne cjeline.

Loading...
Loading...