Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Renato Cohen - Voguing Star [LOKKA]

Briljantni prvijenac hrvatske vinilne etikete!

  • Damir Ludvig
  • 2 September 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Renato Cohen - Voguing Star

Iako do neki dan nisam čuo za etiketu LOKKA, ovo je izdanje odmah blistalo nivoom koji imaju samo prvoklasne izdavačke kuće. Original me je zainteresirao slušajući još nisko kodirani insert online, no divljenje je slijedilo čim mi se je ploča našla na gramofonu. Ne, samo zbog mirisa svježeg vinila, koji ni jednog ljubitelja formata ne ostavlja ravnodušnim. Isto tako ni zbog bijele boje ploče što je oduvijek bilo jako cool. Oduševljenje je slijedilo zbog moćnog zvuka od kojeg mi je tijelo počelo podrhtavati pod naletom adrenalina. Cohen koristi kontraste kojima postiže euforiju na elegantan način sukobljavajući sub frekvencije basa, visoke akorde i perkusije. Renato se ne ustručava koristiti ni oldschool hip hop elemente u trenucima predaha lepršavog aranžmana koji do posljednje sekunde ništa ne prepušta slučaju. Budući da se radi o majstoru kojeg pratim već dugo, od njega nisam očekivao ništa manje, nego pun pogodak. Ipak, unaprijed stvorena očekivanja, ne samo da su ostvarena, već su i nadmašena što je u današnje doba izuzetno teško postići. Međutim, još sam veće iznenađenje doživio kad sam okrenuo ploču.

B1 Renato Cohen - Voguing Star (Sasskia Remix)

Izvrsna me je B-strana zarazila već nakon nekoliko slušanja, što me je ubrzo natjeralo da pretražim Internet i uspostavim kontakt. Alen Bura, koji svoje produkcije potpisuje pod pseudonimom Sasskia, odmah mi je ispričao pozadinu nastanka etikete Lokka:

"Iskreno, nikad mi nije sjeo digitalni oblik izdanja.”, naglasio je Sasskia i objasnio:” Iako postoje brojna kvalitetna digitalna izdanja, zapravo ih premalo ima trajnu vrijednost. Nije li žalosno da producenti tjednima provode vrijeme stvarajući glazbu u studiju da bi nekome njihovo djelo samo proletjelo preko ekrana na par sekundi? Za razliku od toga, ploča ostaje zauvijek!”

Sasskia i Cohen su prijatelji, a znaju se još od 2004. Tijekom susreta u poplavljenoj Veneciji i zajedničkog putovanja do Zadra, došli su do ideje o suradnji na vinilnom izdanju "Voguing Star", što je pokrenulo etiketu koja svakih šest do dvanaest mjeseci planira isporučiti novo izdanje.

Vjerujete li da ste dovoljno brzi da osvojite ovu ploču? Pošaljite poruku s tekstom "MMADRIA" u kontakt rubrike stranice LOKKA i možda ju baš vi osvojite!

Load the next article
Loading...
Loading...